Τα δακρύβρεχτα κείμενα με μνήμες ΠΑΚ και οι βαριές ευθύνες για την αναρρίχηση ΓΑΠ στην εξουσία

Δυο (2) χρόνια τώρα τραβάμε της ψυχής μας τον τάραχο. Η διακυβέρνηση του Γεωργίου του Β’, με όλη την κουστωδία τωνπενήντα Υπουργών-Υφυπουργών και τους χιλιάδεςπαρατρεχάμενους (συμβούλους, ιδιαιτέρες, πολύ… “ιδιαιτέρες” κτλ κτλ), μας οδηγεί από το κακό στο χειρότερο.
Η κατάσταση οδηγήθηκε στο μη παρέκει και οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν θέλουν πλέον να τον  βλέπουν ΟΥΤΕ ζωγραφιστό!
Κάποιοι θεώρησαν ότι θα πάμε σε διαδικασίες express για εκλογές (εθνικές και εσωκομματικές).
Προσωπικά, διατηρώ επιφυλάξεις και για τα δυο. Ο ΓΑΠ επανήλθε στο γνώριμο δρόμο: ξαναθυμήθηκε την σοσιαλιστική διεθνή, την σοσιαλιστική Ευρωπαία και φυσικά την Σοσιαλιστική Ελλάδα (ΠΑΣΟΚ). Ξεκίνησε τις συνδιασκέψεις για να επαναδιαμορφώσει τον…«σοσιαλισμό» στα νέα παγκόσμια δεδομένα.
Που το πάει;
Κάποιοι εκτιμούν ότι δεν κατέχει την τέχνη της πολιτικής. Κάποιοι ότι είναι πειθήνιο όργανο ξένων κέντρων λήψης αποφάσεων. Κάποιοι ότι είναι ένα άβουλο πιόνι στην διεθνή σκακιέρα.
Τίποτε από αυτά δεν υιοθετούμε.
Όπως και να χει, ένα είναι το δεδομένο: όταν ανέλαβε, η Ελλάδα εισήλθε σε βαθιά κρίση και ΠΡΙΝ αποχωρήσει, η κρίση μεταδόθηκε σε ΟΛΗ την Ευρώπη.
Πλέον, οι περισσότεροι μιλούν για διάλυση του Ευρώ και της Ευρωζώνης. Μια διαφορετική έκδοση της διάλυσης της Σοβιετικής Ένωσης…Αν σκεφτούμε λίγο πιο βαθιά, θα ανατριχιάσουμε από τις ομοιότητες.
Το πιο εξοργιστικό απ΄όλα είναι η προσπάθεια στελεχών να μας πείσουν ότι τον ρίξανε τα...συμφέροντα. Είναι οι ίδιοι που, παρά την κριτική που κάνουν κατά καιρούς, θα κάνουν τα πάντα προκειμένου ο κληρονόμος να απομακρυνθεί από τον Ελλαδικό χώρο με τον πιο ανώδυνο τρόπο προς τα μεγάλα σαλόνια.
Είναι τα ίδια στελέχη που ξέρουν πολύ καλά ότι η οργή του κόσμου έχει ξεχειλίσει.
Γνωρίζουν ότι ΔΕΝ θα την βγάλουν “καθαρή” με μερικά δακρύβρεχτα κείμενα με μνήμες από το ΠΑΚ και το ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του 70 και 80…
Φέρουν μεγάλη ευθύνη διότι συμπαρασύρανε τον απλό κόσμο του ΠΑΣΟΚ στην προοπτική του κληρονόμου του δακτυλιδιού.
ΑΥΤΟΥ που πήρε το δακτυλίδι από τους…«εκσυγχρονιστές» το 2004.

Σχόλια