Το αποτέλεσμα των εκλογών θα είναι μη αναμενόμενο

Ο θυμός για τα πεπραγμένα των κυβερνώντων είναι το κύριο χαρακτηριστικό με το οποίο πορεύεται η χώρα στις εκλογές. Μπορεί αυτό να κάνει την διαφορά σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση; Ίσως! Όμως υπάρχουν κάποια πολύ σημαντικά προβλήματα που μπορεί να οδηγήσουν σε ένα εντελώς αναπάντεχο εκλογικό αποτέλεσμα.

Το πλήθος των κομμάτων που καλείται ο ελληνικός λαός να επιλέξει είναι εξαιρετικά μεγάλο. Νέα κόμματα δημιουργήθηκαν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα τα οποία αφαιρούν όπως φαίνεται από τις δημοσκοπήσεις ψηφοφόρους από τα μεγάλα.  Είναι χωρίς αμφιβολία καλό να κτυπηθεί ο δικομματισμός, όμως είναι βιώσιμη η παρουσία τόσο κομμάτων σε αυτές τις εκλογές-αστραπή;

Υπάρχει ένα βασικό πρόβλημα στην ρητορική τους. Προφανώς το μνημόνιο οδηγεί την χώρα στο γκρεμό. Όμως ο κόσμος θέλει ευρώ. Αυτό είναι αντίφαση και εδώ ακριβώς υπάρχει το λεπτό σημείο. Όχι στο μνημόνιο σημαίνει έξοδος από το ευρώ. Είναι καταστροφική η έξοδος; Όχι! Θα δυσκολέψει την χώρα στην αρχή αλλά θα διευκολύνει την οικονομία με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει πειθαρχία και αξιοκρατία. Υπάρχει όμως; Η ιστορία έχει δείξει πως όχι αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί αυτή τη φορά να είναι διαφορετικά.

Τα κόμματα δείχνουν να τρομοκρατούνται όταν τα κατηγορούν ότι θέλουν την δραχμή πράγμα που σημαίνει ότι δεν την θέλουν. Όμως "όχι" στο μνημόνιο χωρίς δραχμή δεν γίνεται. Αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα ότι έχουμε πάλι μια παραλλαγή του "λεφτά υπάρχουν", μια άλλη ουτοπία προεκλογικής κατανάλωσης που θα αποδειχθεί ψεύτικη την επόμενη μέρα.

Στην βάση αυτών οδηγούμαι στο συμπέρασμα ότι το αποτέλεσμα της κάλπης αύριο θα είναι μη αναμενόμενο και ενώ θα στερήσει ποσοστά από τα μεγάλα κόμματα θα οδηγήσει σε ισχυρή κυβέρνηση η οποία αν δεν είναι μονοκομματική θα είναι δικομματική (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ). Η ΝΔ θα πάρει εντολή και θα σχηματίσει κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ υπό την πίεση της Τρόϊκας.

Σχόλια