Υπέργηροι στην Ελλάδα του 2012 με τρεις (3) συντάξεις???


Διαβάζω στην πολύ καλή Real News ότι μπαίνει πλαφόν στις συντάξεις. Και διερωτώμαι: έπρεπε να φτάσει η Χώρα στο σημείο απόλυτου εξευτελισμού για να συμβεί αυτό?
Διαβάζω επίσης ότι μπαίνει μαχαίρι στους μισθούς των ΔΕΚΟ. Προφανώς ακολουθούν και αυτοί το ενιαίο μισθολόγιο. Δηλαδή τους μισθούς του στενού δημόσιου τομέα. Και ερωτώ πάλι: εφόσον οι ΔΕΚΟ είναι ελλειμματικές αλλά ούτε θέλουμε να τις δώσουμε “κοψοχρονιά” στους ιδιώτες (ειδικά της στρατηγικής σημασίας), έπρεπε να φτάσουμε στο σημείο μηδέν για να γίνει?
Διαβάζω τέλος σε άλλη εφημερίδα (βλέπε εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ) ότι θα κόψουν την δεύτερη και την τρίτη σύνταξη.
Και ερωτώ πάλι: ΥΠΑΡΧΟΥΝ άνθρωποι τρίτης ηλικίας που παίρνουν τρεις (3) συντάξεις??? Είμαστε με τα καλά μας? Την στιγμή μάλιστα που νέα ζευγάρια δεν μπορούν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους ή δεν μπορούν να κάνουν παιδιά λόγω της οικονομικής κρίσης???
Είναι να μένεις με ανοιχτό το στόμα για την βλακεία των Κυβερνώντων. Ναι βλακεία.
Γιατί δεν εξηγείται αλλιώς πως αποδέχονται να τους εξευτελίζουν στην Ευρώπη και εδώ στην Ελλάδα να ανέχονται τέτοια τρελά πράγματα…
Είμαι ο τελευταίος που θα υποστηρίξει το μνημόνιο. Όμως, κατ΄ουσία, το μνημόνιο είναι μια δανειακή σύμβαση. Οι δανειστές θέλουν λεφτά. Δεν τους νοιάζει αν αυτά θα προέλθουν από την πηγή Α ή την πηγή Β…
Και εκεί στην Ευρώπη θέλουν να δουν ότι έχουν να κάνουν με ένα Κράτος σοβαρό που αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα των στιγμών και βάζει μαχαίρι στα εξωπραγματικά προνόμια.
Είναι και θέμα εικόνας βρε αδελφέ…

Σχόλια