Η "εξομολόγηση" ενός Βρετανού



"Οι Βρετανοί είναι Ευρωπαίοι - γεγονός που τους κάνει πολύ υπερήφανους", αναφέρει ο γνωστός ευρωβουλευτής N. Farage (πολέμιος της ΕΕ), συνεχίζοντας:
"Η Ευρωπαϊκή Ένωση όμως, έχει εξελιχθεί δυστυχώς σε έναν εξτρεμιστικά επικίνδυνο απόγονο των απολυταρχικών καθεστώτων του 20ου αιώνα. Κοστίζει ετήσια περί τα 150 δις λίρες στη Μ. Βρετανία, χωρίς να θέλει να αναλάβει κα...
μία δημοκρατική υποχρέωση.
 Στην αρχή νομίζαμε ότι επρόκειτο για μία κοινή αγορά - αυτό μας είπαν οι πολιτικοί. Η λέξη 'ένωση' (Union) δεν αναφέρθηκε ποτέ. Ορισμένοι βρετανοί πολιτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι, οι μεγάλοι κεφαλαιούχοι, η Βιομηχανία και τα ΜΜΕ, την αντιμετώπισαν αρχικά από μία δική τους 'επεκτατική' οπτική γωνία.
Έχω την πεποίθηση ότι, οι ανταγωνιστές τους στη Γαλλία και στη Γερμανία, καθώς επίσης η πολιτική τάξη της ΕΕ, συνεχίζουν να την αντιμετωπίζουν με αυτόν τον τρόπο - κάτι όμως που ποτέ δεν παραδέχθηκαν δημόσια.
 Η Ουάσιγκτον είναι αυτή που ήθελε να εισέλθει η Βρετανία στην ΕΕ - δήθεν με σκοπό να 'προσέχει' τη Γερμανία, για να μην οδηγηθεί ξανά η Ευρώπη σε πόλεμο. Οι Αμερικανοί χρηματοδότησαν όλους αυτούς, οι οποίοι έθεσαν τις βάσεις της ένωσης (Schuman, Spinelli, Monnet, Spaak κλπ.).
Παράλληλα, πλημύρισαν με χρήματα τη Μ. Βρετανία το 1975, κατά τη διάρκεια της καμπάνιας υποστήριξης της συμμετοχής της. Αυτή είναι η αιτία που τελικά γίναμε μέλος της ΕΕ, καμία άλλη".

Σχόλια