Μ. Χρυσοχοΐδης> Οδηγούμαστε μαθηματικά στη διάλυση


Την ώρα που το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε «αποσύνθεση» και το κλίμα παραμένει πιο τεταμένο από ποτέ, νέα «πυρά» κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου εξαπέλυσε σήμερα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τονίζοντας πως «το ΠΑΣΟΚ οδεύει με μαθηματική ακρίβεια στη διάλυση». Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ άσκησε σκληρή κριτική στον κ. Βενιζέλο, λέγοντας πως υπήρξαν «στρατηγικά λάθη που οδήγησαν σε αδιέξοδα».
«Έγιναν αστοχίες στη συνολική στάση μας απέναντι στην κρίση. Έπρεπε να είμαστε πιο τολμηροί», συμπλήρωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.
Σχολιάζοντας τις κρίσιμες ημέρες που περνάει το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Χρυσοχοΐδης υποστήριξε: «Για να υπάρχει μία πολιτική δύναμη πρέπει να έχει υποστηρικτές, ψηφοφόρους, ακροατήριο και κυρίως πρέπει να εκφράζει τα συμφέροντα κάποιων κοινωνικών συμμαχιών. Φαίνεται ότι όλα αυτά, αυτή τη στιγμή, δεν συντρέχουν αυτοί οι λόγοι και αυτές οι προϋποθέσεις».
Και πρόσθεσε: «Φοβούμαι ότι μαζί με τα προβλήματα και τις πιέσεις που ασκούνται στην κοινοβουλευτική ομάδα εκ των πραγμάτων λόγω της λήψης των μέτρων και της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης, οδηγούμαστε μαθηματικά στη διάλυση όπως πάμε, παρά τις προσπάθειες όπως γίνονται από πολλούς από εμάς να μην οδηγηθούμε εκεί, ωστόσο φοβούμαι ότι δεν μπορούμε να σταματήσουμε αυτόν τον κατήφορο, αλλά επαναλαμβάνω ότι δεν είμαι εγώ εκείνος που θα το προσδιορίσει αυτό και είμαι πολύ ανίκανος και ανάξιος και λίγος να προσδιορίσω το μέλλον μιας ιστορικής παράταξης».
===============
Σχόλιο blog: Δεν περιμέναμε τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη για να πληροφορηθούμε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει φθορά.
Ένας πολιτικός, πέρα από τις διαπιστώσεις, πρέπει να εντοπίζει τις ΑΙΤΙΕΣ και να διαμορφώνει ΛΥΣΕΙΣ.
Και είτε μας αρέσει, είτε όχι, η αιτία της φθοράς του ΠΑΣΟΚ είναι το «Μνημόνιο». Ας μη κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε…
Αν ο λαός δεν δει, άμεσα, «φως στο τούνελ», αν δεν δει τις θυσίες του να πιάνουν τόπο, τότε μη περιμένουμε οι πολιτικοί συσχετισμοί να παραμείνουν ως έχουν…
Όποιος νομίζει ότι τα καταφέρνει καλύτερα από τον Βενιζέλο είχε την ευκαιρία, στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές, να καταθέσει την υποψηφιότητά του.
Και γιατί όχι, ΜΙΑ ακόμη ευκαιρία στο προσεχές μέλλον!!!

Σχόλια