Η φθορά δεν αφορά μόνο το ΠΑΣΟΚ και έχει συγκεκριμένη αιτία: το μνημόνιο


Διαβάζουμε>Λοβέρδος: To ΠΑΣΟΚ ή θα ενωθεί με τη ΔΗΜΑΡ ή θα διαλυθεί
Ο κ.Χρυσοχοϊδης φαίνεται να το πηγαίνει λίγο πιο “δεξιά” και να δηλώνει: Όλες οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις σε ένα κόμμα
Όλα τα κορυφαία «στελέχη» ΠΑΣΟΚ που διετέλεσαν Υπουργοί ή ανώτατοι κομματικοί παράγοντες λένε, εμμέσως πλην σαφώς, ότι το ΠΑΣΟΚ έκλεισε τον ιστορικό του κύκλο.
Οι ίδιοι, που φέρανε την Χώρα σ΄αυτή την κατάσταση, οι ίδιοι που φέρανε το Κίνημα σ΄αυτή την κατάσταση, λένε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων. Σαν αναλώσιμο υλικό. Λες και φταίει η ιδεολογία του και ΟΧΙ οι άνθρωποι που κατείχαν θέσεις εξουσίας.
Το 2004 μετά την ήττα από τον Καραμανλή, το ΠΑΣΟΚ κλονίστηκε. Τα εκλογικά του ποσοστά τρόμαξαν. Τότε, όλοι κάνανε μετάνοιες και ζητούσαν εξιλέωση για την…εκσυγχρονιστική πολιτική που εφαρμόστηκε μετά τον θάνατο του Αντρέα.
Ο ΓΑΠ και η παρέα του υποσχέθηκαν πραγματικό σοσιαλισμό και το ΠΑΣΟΚ κέρδισε το 2009 με το απίστευτο 44% (!!!)
Αντ΄αυτού ήρθε μια πολύ δυνατή ψυχρολουσία: ΔΝΤ και ΜΝΗΜΟΝΙΟ.
Από τότε το ΠΑΣΟΚ φθίνει και η κατρακύλα μοιάζει να μη σταματά πουθενά.
Όμως, αν δούμε την εξέλιξη που είχαν τα άλλα κόμματα που “μπλέχτηκαν” με το Μνημόνιο, θα δούμε ότι και γι΄αυτά δεν υπήρχε καλύτερη τύχη. Το ΛΑΟΣ “καταναλώθηκε”. Η ΔΗΜΑΡ κλονίζεται, η ΝΔ γνωρίζει ιστορικά χαμηλά και αν δεν την έσωζε ο Κυβερνητισμός είναι άγνωστο που θα είχε φτάσει σε εκλογικά ποσοστά…
Συνεπώς, κοινός παρανομαστής της φθοράς των πολιτικών κομμάτων είναι η συμμετοχή σε κυβερνήσεις που εκτελούν, με τον έναν ή άλλο τρόπο, τις απαιτήσεις των Δανειστών._

Σχόλια