Στρουθοκαμηλισμός ή θανάσιμη άγνοια;


Ενώ ο λαός παρακολουθεί με την τρίχα όρθια τα τεκτενόμενα στη Βουλή, όπου τα επαχθέστερα των μέτρων ψηφίζονται με συνοπτικές διαδικασίες, η στάση της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι αυτή που προβληματίζει εμένα. Λίγο πολύ από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ ήταν αναμενόμενη η ανηθικότητα, η αθέτηση προεκλογικών υποσχέσεων και η εξαπάτηση των ψηφοφόρων. Η ΔΗ.Μ.ΑΡ όμως ανήκει στην αριστερή ιδεολογία. Για αυτούς που την ψήφισαν ήταν η ελπίδα ότι θα σταθεί ανάχωμα σε αυτές ακριβώς τις πολιτικές που τώρα υπερψηφίζει. Τι είναι αυτό που κάνει ένα έστω και μετριοπαθές αριστερό κόμμα να σύρεται στο άρμα νεοφιλελεύθερων πολιτικών και να γίνεται στην ουσία ο Δούρειος Ίππος της τρικομματικής κυβέρνησης; Κακόπιστα θα μπορούσα να βρω ένα σωρό αιτίες που δεν θα ήταν κολακευτικές για κανέναν σε αυτή την παράταξη μηδενός εξαιρουμένου του αρχηγού της. Θέλω να το δω όμως καλόπιστα και να πιστέψω ότι το κάνουν για να μην πέσει η κυβέρνηση και για να πάρει η Ελλάδα την δόση των 37,5 δις. Είναι λοιπόν καλοί αλλά αφελείς και αγράμματοι; Γιατί ο κάθε κάτοικος αυτής της χώρας που λίγο σκέπτεται, διαβάζει και ακούει, γνωρίζει ότι το περίφημο ποσό της επόμενης δόσης για την οποία εκβιάζεται και σπαράσσεται ο ελληνικός λαός θα πάει στην «ανακαιφαλαιοποίηση» των τραπεζών. Η ανακαιφαλαιοποίηση των Τραπεζών υπάρχει ως όρος από το πρώτο μνημόνιο, όρος ο οποίος κυκλοφορούσε στα δείπνα που έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου με τους τραπεζίτες όταν ακόμα πρωθυπουργός ήταν ο Καραμανλής. Τι ακριβώς σημαίνει για τον Έλληνα πολίτη με απλά λόγια; Ότι οι Τράπεζες για ότι έχουν κάνει (ζημιές, βρωμιές, λάθη) θα χρηματοδοτηθούν μέσω δανείου που θα πάρει ο Ελληνικός λαός, και θα χρεωθεί ο κάθε Έλληνας πολίτης και τα αγέννητα παιδιά του. Σήμερα, ο δεξιός πρωθυπουργός της Ισπανίας, ο Ραχόι, αρνήθηκε ακριβώς αυτό το πράγμα, απαίτησε και κατάφερε να χρηματοδοτηθούν οι Τράπεζες του από την Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι μέσω δανείου που θα φορτωθεί στις πλάτες των Ισπανών. Για το λόγο αυτό κάθε μέρα περνούν τις πόρτες των φυλακών τα golden boys της ΒΑΝΚΙΑ. Γιατί τους Ευρωπαίους τους νοιάζει τι είδους τράπεζες θα χρηματοδοτήσουνοι ίδιοι. Αν τη χρηματοδότηση την κάνουν μέσω δανείων που στοιβάζονται στους πολίτες μιας χώρας τι να τους νοιάξει; 
Ήταν λοιπόν αδύνατον να προβάλλει τις ανάλογες αντιστάσεις η ΔΗ.Μ.ΑΡ; Είναι  τόσο αφελής ο κύριος Κουβέλης και οι περί αυτόν; Δεν ξέρουν και δεν βλέπουν ότι αυτή η χώρα έχει γίνει μια χώρα όπου οι μόνοι που έχουν λεφτά είναι οι Τράπεζες, οι οποίες πλέον ανεβάζουν και κατεβάζουν μήντια, κυβερνήσεις και πολιτικές; Η μήπως είναι και αυτός δεμένος σε αυτό το άρμα;
Και εν τέλει υποφέρει από θανάσιμη άγνοια και αβουλία ο κύριος Φώτης Κουβέλης ή παριστάνει πως στρουθοκαμηλίζει;
Θα το δείξει πολύ σύντομα το κοντινό μέλλον. Ότι κι αν γίνει όμως είναι ο πολιτικός που για αυτήν την τραγική συγκυρία της χώρας έχει τις περισσότερες ιστορικές ευθύνες.  

Σχόλια

  1. "Σήμερα, ο δεξιός πρωθυπουργός της Ισπανίας, ο Ραχόι, αρνήθηκε ακριβώς αυτό το πράγμα, απαίτησε και κατάφερε να χρηματοδοτηθούν οι Τράπεζες του από την Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι μέσω δανείου που θα φορτωθεί στις πλάτες των Ισπανών."

    ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ! Το απάιτησε αλλά δεν το κατάφερε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Αν τη χρηματοδότηση την κάνουν μέσω δανείων που στοιβάζονται στους πολίτες μιας χώρας τι να τους νοιάξει;"

    Το δάνειο θα εγγραφεί κανονικά στο ισπανικό χρέος! Το δήώσαν οι Υπ. Οικονομικών Γερμανίας, Φιλλανδίας και Ολλανδίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://www.reuters.com/article/2012/09/25/us-eurozone-banks-finland-idUSBRE88O10A20120925

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπορεί να είμαι πίσω στην ενημέρωση αλλά το παλεύει τουλάχιστον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και το point είναι το τι συμβαίνει με τις τράπεζες και το τι θα συμβεί αν πάρουμε αυτή τη δόση που υπερψηφίζει κι ο Κουβέλης όχι τι πέτυχε ο Ραχόι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προφανώς, και συμφωνώ μαζί σου όμως το πράγμα είναι λίγο περίπλοκο! Ναι οι τράπεζες είναι ζόμπι και απλά κρατούνται στην ζωή χωρίς να συμβάλουν σε τίποτε! Από την άλλη αν καταρρεύσουν θα καταρρεύσει το κράτος γιατί αυτές αγοράζουν τα γραμμάτια που εκδίσει το κράτος που δεν χρηματοδοτούνται από την ΕΕ+ΔΝΤ. Επίσης αυτές έχουν και τις καταθέσεις μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου