Η μεγάλη ληστεἰα

 
 
Για να πετύχει η Ελλάδα τους στόχους της (χρέος 124% το 2020 και κάτω από το 110% του ΑΕΠ το 2022, όπως έχει «σχεδιάσει» το ΔΝΤ το Νοέμβρη του 2012), θα πρέπει υποχρεωτικά να παρουσιάζει πλεονάσματα στον προϋπολογισμό της, ύψους άνω του 5% ...
ετήσια – παρά το ότι, από την εποχή της εισαγωγής του ευρώ, μία και μόνο χώρα, για ένα και μοναδικό έτος, η Φιλανδία το 2007, πέτυχε έναν ανάλογο άθλο.

Η ίδια η Γερμανία, η οποία το απαιτεί, κατάφερε μία μόνο χρονιά να επιτύχει πλεόνασμα στον προϋπολογισμό της – ύψους μόλις 0,2% του ΑΕΠ της, το 2007. Την ίδια στιγμή, το έλλειμμα των Η.Π.Α., της «πατρίδας» ουσιαστικά του επίδοξου «σωτήρα» της Ελλάδας, του ΔΝΤ, φτάνει στο αστρονομικό ποσόν των 1,5 τρις $ ετησίως - με το δημόσιο χρέος της υπερδύναμης να ξεπερνάει τα 15 τρις $, παράλληλα με την εξαθλίωση της πλειοψηφίας των πολιτών της!

Αυτό λοιπόν που απαιτείται ξανά από την Ελλάδα (με δημόσιο χρέος 170% του ΑΕΠ της, με έλλειμμα 9%, με ανεργία άνω του 25%,- επίσημα , η πραγματική είναι περισσότερη - με ελλειμματικό ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών κοκ.), με βάση τη συμφωνία του Νοεμβρίου (δόση 34,4 δις €), εν μέσω παγκόσμιας ύφεσης και κατάρρευσης της οικονομίας της, είναι εκείνο που κατάφερε η Φιλανδία για ένα μόνο έτος - σε μία εποχή άνθισης της οικονομίας της και σε περιβάλλον παγκόσμιας ανάπτυξης, όπου το δημόσιο χρέος της ήταν ίσο με το 32% του ΑΕΠ της.

Κατ' επέκταση, όποιος πιστεύει ότι κάτι τέτοιο είναι πράγματι εφικτό, ότι το ακατόρθωτο δηλαδή δεν είναι ουτοπικό, ενώ τα θαύματα αποτελούν τον κανόνα στη ζωή (οπότε η πρόσφατη συμφωνία ήταν θετική για την πατρίδα μας), είναι μάλλον ευτυχής - αν και πολύ θα ήθελα να επιβεβαιωθεί όσο περισσότερο γίνεται.

Σχόλια