Η κάθαρση και η απόδοση πολιτικών ευθυνών δεν είναι ζήτημα "εκδίκησης"

Ο Γιάννος Παπαντωνίου δεν ήξερε ότι η γυναίκα του έχει καταθέσεις 35 εκαττομύρια ευρώ. Το αγνοούσε παντελώς και μάλιστα σε μια μακρύτατη και εκ βαθέων εξομολόγηση-εξήγηση προς τον Ελληνικό λαό, με δακρύβρεχτο λόγο μας διαβεβαίωσε πως ότι έκανε η γυναίκα του το έκανε ως κάθε απλή μάνα για να προστατέψει τα παιδιά της. Ο Παπαντωνίου ήταν στενότατος συνεργάτης του Σημίτη, αρχιτέκτονας της ΟΝΕ και της φούσκας του Χρηματιστήριου.
Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στενότατος συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου και αρχιτέκτονας της εισόδου της χώρας στην επιτήρηση υπό το ΔΝΤ δεν γνωρίζει πως σβήστηκαν τα ονόματα των εξαδέρφων του από τη λίστα Λαγκάρντ της οποίος ήταν θεματοφύλακας. 
Η συγκυβέρνηση αφού εξαναγκάστηκε να δώσει στο φως την "πειραγμένη" λίστα Λαγκάρντ, τώρα προσπαθεί να περιορίσει τις ευθύνες σε ένα πρόσωπο ώστε το ΠΑΣΟΚ να βγεί αλώβητο και να απεκδυθεί κάθε πολιτικής ευθύνης που θα δημιουργούσε πρόβλημα και στην συγκυβέρνηση των τριών. Και καλά Βενιζέλος και Σαμαράς. Ο Κουβέλης όμως έχει πεισθεί ότι την μόνη ευθύνη που υπάρχει την έχει ένα πρόσωπο και ότι η υπεξαίρεση της λίστας από τον Βενιζέλο δεν συνιστά πολιτικό αδίκημα; Το γεγονός ότι στη λίστα βρίσκονται ονόματα εκπροσώπων της Ελληνικής ολιγαρχίας που διαπλέκονται με το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία δεν πρέπει να ερευνηθεί από τη Βουλή και τη Δικαιοσύνη; 
Η κάθαρση και η απόδοση πολιτικών και ποινικών ευθυνών για την καταβαράθρωσης της χώρας δεν είναι ζήτημα εκδίκησης. Είναι απολύτως αναγκαία διαδικασία για να αποκτήσει ο λαός εμπιστοσύνη στους δημοκρατικούς θεσμούς και στις δικές του δυνάμεις. 

Σχόλια