Η κωλοτούμπα ΣΥΡΙΖΑ και το στρατηγικό λάθος ΠΑΣΟΚ που πληρώνει ακόμη και σήμερα


H δημοσκοπική και εκλογική άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ, από τότε που η Χώρα εισήλθε στο ΔΝΤ, μπορεί να συγκριθεί μόνο με την ταχύτητα ανόδου ασανσέρ σε ουρανοξύστη  Ένα κόμμα που μέχρι χθες πάλευε να μπει στην Βουλή, έγινε αξιωματική αντιπολίτευση και φιλοδοξεί να…κυβερνήσει.

Αιχμή του δόρατος της επικοινωνιακής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ η… «κατάργηση της δανειακής σύμβασης με ένα μόνο άρθρο σε ένα Νόμο»
Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, τα δάνεια πάνε μόνο σε τόκους δανείων. Επίσης, ως Χώρα έχουμε οικονομική επάρκεια για να καλυφθούν τα έξοδα του Κράτους (μισθών, συντάξεων, λοιπών δαπανών)
Όμως, οι δηλώσεις Αλέξη Τσίπρα στα πρόσφατα ταξίδια του σε Γερμανία (Επίθεση φιλίας από τον Τσίπρα προς τη Γερμανία)
και Αμερική ( Οι…«κινδυνολόγοι» λένε ότι θα σκίσουμε το Μνημόνιο) απέχουν πολύ απ΄όσα έλεγε προεκλογικά.
Η πρόδηλη μεταστροφή αναδεικνύει το πόσο σκληρή είναι η πραγματικότητα: στα Διεθνή Κέντρα Αποφάσεων δεν γίνονται αποδεκτοί οι…ακτιβισμοί και ενίοτε οι…«ταλιμπανισμοί».
Το ΠΑΣΟΚ δικαιώνεται, έστω και με σημαντική καθυστέρηση, στην προσφυγή σε μηχανισμό στήριξης κάτι που στην πραγματικότητα ΔΕΝ ήταν «επιλογή» αλλά δυστυχώς…μονόδρομος αφού έκλεισαν οι στρόφιγγες του δανεισμού από Τράπεζες.
Το γεγονός ότι λήφθηκε αυτή η απόφαση από μια μονοκομματική Κυβέρνηση και όχι από την «εθνική ομάδα» είναι κάτι που πλήρωσε και πληρώνει πολύ βαριά.
Πιθανόν το «περιβάλλον» του τότε Προέδρου και κυρίως οι οικονομικοί του σύμβουλοι να τον έπεισαν ότι…«μπορούμε μόνοι μας». Την ίδια περίοδο ο Αντώνης Σαμαράς, από την θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είχε όλη την άνεση να κάνει ανέξοδη αντιπολίτευση.
Δυστυχώς, οι ενστάσεις του Βαγγέλη Βενιζέλου δεν εισακούστηκαν με αποτέλεσμα σήμερα να προσπαθεί να…συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα…

Σχόλια