Ο Γιώργος Παπανδρέου έπραξε πολιτικά λάθος αλλά εθνικά σωστά


Η Κυβερνητική Συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ενοχλεί αρκετούς πρώην ΠΑΣΟΚους και κάποιους νυν (που είναι με το ένα πόδι μέσα και το άλλο απ΄έξω)
Λένε ότι η Παράταξη έγινε ουρά της ΝΔ και η εφαρμοζόμενη πολιτική δεν έχει καμία σχέση με τις “αρχές και τις αξίες” της Παράταξης.
Κοινό στοιχείο των περισσότερων εξ΄αυτών είναι ότι άσκησαν εξουσία από θέσεις ευθύνης επί σειρά ετών και κάποιοι επί σειρά…δεκαετιών.
Ως να μην έχουν καμία ευθύνη για την πορεία που πήρε η Χώρα, ασκούν κριτική. Λες και πρώτη φορά ασχολούνται με τα πολιτικά πράγματα. Και είναι οι ίδιοι που δεν εξηγούν, με σαφήνεια και πειστικότητα, τί πράξανε όταν υπογράφηκε το Μνημόνιο Ι και τί είναι αυτό που άλλαξε τώρα!
Ασφαλώς, δεν πρόκειται να παραδεχθούν τα πραγματικά τους κίνητρα που σχετίζονται με παιχνίδια νομής της  εξουσίας.
Όλοι γνωρίζανε-γνωρίζαμε ότι το 2009 η Χώρα βρισκόταν στο χείλος του γκρεμού. ‘Όμως, οι προεκλογικές υποσχέσεις δόθηκαν και το Μνημόνιο ήρθε χωρίς να ερωτηθεί, προηγουμένως, ο λαός.
Αυτό είναι το πραγματικό βάρος που φέρει το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου και όχι τόσο το Μνημόνιο αυτό καθ΄αυτό.
Άλλωστε, τί δυνατότητες έχει  μια Χώρα όταν της κλείνουν την πόρτα όλες οι Τράπεζες; ΚΑΜΙΑ!
Το είδαμε και στην Κύπρο.
Το πολιτικό λάθος του Γιώργου Παπανδρέου κόστισε πολύ στο κόμμα που ίδρυσε ο πατέρας του.
Όμως, δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν είχε κίνητρα Εθνικά.
Είδαμε τι “κωλοτούμπες” υποχρεώθηκε να κάνει ο Σαμαράς όταν ήρθε αντιμέτωπος με την ωμή πραγματικότητα.
Υπάρχει διέξοδος για την πολιτική παράταξη που σήκωσε μόνη της το βάρος του Μνημονίου το 2010 και τρόπος να μη γίνει βορά  στις ορέξεις Δεξιών-Ακροδεξιών και ανεύθυνων-λαϊκιστών Αριστερών;
Τί άλλο από Ενότητα-Δουλειά-Ανανέωση;

Σχόλια

  1. Δεν πολυκαταλαβαίνω την διαλριση "πολιτικά λάθος"- "εθνικά σωστό". Ή έπραξε σωστά ή λάθος ! Και εθνικά και πολιτικά.
    Κι αν θέλεις τον Απρίλιο του2010 σωστά έπραξε γιατί δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς και η εναλλακτική ήταν η καταστροφή. Υπάρχει όμως αυτό το καταραμένο το διάστημα Οκτώβριος 2009- Απρίλιος 2010 που κοντεύουμε να το διαγράψουμε κι από τη συλλογική μας μνήμη κι από την ιστορία, μια περίοδος κατά την οποία έκανε τα αντίθετα από αυτά που έπρεπε. Οχι ότι θα γλιτώναμε την κρίση αλλά θα μπαίναμε σε αυτή μαζί με τα άλλα PIGS και πολύ πιο ήπια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου