Ο Σαμαράς απλά εκμεταλλεύθηκε την ευκαιρία που του έδωσε ο Γ. Παπανδρέου...


Μπορεί τα ελληνικά ΜΜΕ να έχουν ξεχάσει ότι ο Αντώνης Σαμαράς υπήρξε ο μεγαλύτερος συκοφάντης της εθνικής προσπάθειας του πρώτου Μνημονίου και να μας τον παρουσιάζουν ως «μεταρρυθμιστή» και «πυλώνα σταθερότητας» αλλά οι Ευρωπαίοι δεν ξεχνούν.

Πώς να ξεχάσουν εξάλλου τον άνθρωπο που την ώρα που η χώρα βρισκόταν με το ένα πόδι εκτός Ευρωζώνης δήλωνε ότι μπορούσε να μηδενίσει το έλλειμμα σε ελάχιστο χρόνο; Πώς να ξεχάσουν αυτόν που έκλεινε το μάτι στους Αγανακτισμένους τονίζοντας ότι «συναίνεση στο λάθος» δεν δίνει;

Πριν από λίγο λοιπόν, η αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου κ. Άννυ Ποδηματά έγραψε στο Facebook τα εξής ενδιαφέροντα:

Για τους έχοντες ...κοντή μνήμη, ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν, βάζει τα πράγματα στη θέση τους σε σχέση με το τί συνέβη στην Ελλάδα την πρώτη περίοδο της κρίσης. Είπε λοιπόν πριν από λίγα λεπτά στην Ολομέλεια του ΕΚ, στη συζήτηση της Έκθεσης για τις τρόικες:

-Πριν από 4 χρόνια η ελληνική οικονομία ήταν σε ελεύθερη πτώση και ο κίνδυνος κατάρρευσης ήταν ορατός, ενώ μηχανισμοί δεν υπήρχαν.
-Τα προγράμματα δεν ήταν η αρχή της κρίσης αλλά η αρχή της επίλυσης της κρίσης.
-Όλοι γνωρίζουμε τις δυσκολίες του προγράμματος στην Ελλάδα, κυρίως του πρώτου προγράμματος, λόγω έλλειψης συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων και λόγω των αντιστάσεων διαφόρων ειδών συμφερόντων.

Οι Ευρωπαίοι βλέπετε έχουν τις ιδεοληψίες τους αλλά έχουν και μνήμη και δεν χαρίζονται και σε κανέναν...Ας το έχουμε υπόψιν...

(parapolitiki.com)

Σχόλιο: Σωστό όλο αυτό αλλά σωστότερο να θέτεις τις ανεύθυνες πολιτικές δυνάμεις ενώπιον των ευθυνών τους και του ελληνικού λαού. Να τους στερείς την δυνατότητα να συμπεριφέρονται ανεύθυνα και υποκριτικά με τα…«Ζάππεια» και τα «ισοδύναμα».

Κάποιες πολιτικές πράξεις όπως αυτή της υπογραφής του Μνημονίου (ή άλλες πολύ πιο εφιαλτικές) έχουν εθνικό χαρακτήρα και δεν δύνανται να “σηκωθούν” από ένα και μόνο κόμμα.

Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν αρκεί ένα απλό…προσκλητήριο αλλά εφόσον δημοσιοποιηθούν τα νέα οικονομικά δεδομένα να τεθούν συγκεκριμένα διλήμματα στον ελληνικό λαό. Πριν προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε ενέργεια.

Σχόλια