Εδὠ οι καλές εγκληματικές οργανώσεις .....

Έχουμε και λέμε.

Το αρθρο 29 του συντάγματος λέει ότι τα πολιτικά κόμματα δικαιούνται κρατικής χρηματοδότησης όπως ο νόμος ορίζει.

Ο νόμος ορίζει ότι η προεκλογική χρηματοδότηση των κομμάτων αποφασίζεται από διακομματική επιτροπή η οποία καθορίζει το ποσό που θα δώσουν στους εαυτούς τους και τον τρόπο την κατανομής του.

Η διακομματική επιτροπή που συνεδρίασε για την κρατ...ική επιχορήγηση των κομμάτων στις επερχόμενες ευρωεκλογές, έκοψε υπέρ εαυτής κοστουμάκι 7+3 μύρια.

Πώς θα διανεμηθεί το ποσό αυτό στα κόμματα; Βάσει των ποσοστών που το καθένα τους πήρε στις προηγούμενες εκλογές. Ως προηγούμενες εκλογές, όμως, εννοούν κατά 10% τις προηγούμενες εθνικές εκλογές (2012) και κατά 40% τις προηγούμενες ευρωεκλογές (2009). Το υπόλοιπο 50% θα διανεμηθεί με βάση τα αποτελέσμα που θα προκύψουν μετά τις εκλογές του μαίου.

Πού τις ξέθαψαν τις προηγούμενες ευρωεκλογές και γιατί δεν τους έφταναν οι προηγούμενες εθνικές; Πολύ απλά στις ευρωεκλογές του 2009 η πασοκάρα τσίμπησε 36,7% και η νδ 32,3%. Αντίθετα, στος εθνικές εκλογές του 2012 η πασοκάρα έγινε πασοκάκι με 12,28 και η νδ συρρικνώθηκε στο 29,66%. Με απλά μαθηματικά ακόμα και εμείς οι τριτοδεσμίτες βλέπουμε ότι με βάση τα ποσοστά των ευροεκλογών του 2009 το πασοκ πχ παίρνει τριπλάσια αποζημίωση από αυτή που θα εισέπραττε με βάση την πενιχρή σοδειά των εθνικών εκλογών του 2012. Έτσι, προκειμένου τα υπερχρεωμένα πολιτικά κόμματα που μας κυβερνάν να δουν και λίγο νόμιμο ρευστό στα ταμεία τους, αποφασίζουν
διανομή της κρατικής επιχορήγησης με βάση όποια ποσοστά τους βολεύουν. Αν χρειαστεί, θα φτάσουν και στις εκλογές του 1996 και θα πάρει εποχορήγηση και ο τσοβόλας για το δικκι, ήδη, άλλωστε με τις brilliant αναδρομές τους στις λαμπρές εκλογικές τους μέρες κατάφεραν να δικαιούται αποζημίωσης ακόμα και ο πολιτικά ανύπαρκτος εδώ και δέκα τέρμινα καρατζαφέρης.

Οκ ως εδώ. Γιάννης κερνάει γιάννης πίνει, τι να κάνουμε το έχουμε συνηθίσει. Καταχρηστικοί είναι, αλλα κινούνται εντός νόμου, ας το πάρει το ποτάμι (το απλό. Όχι του θεοδωράκη). Ένα κλικ πιο κάτω, όμως, βρίσκεται ο υπερδανεισμός των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης τα οποία, σύμφωνα με επίσημο έγγραφο του αλμούνια, χρωστάν της μιχαλούς (270 εκατομμύρια) και δεν εξυπηρετούν τα δάνειά τους εδώ και ένα χρόνο.

Ο βενιζέλος έχει βαλει όσες σχεδόν εταιρίες ορκωτών λογιστών δραστηριοποιούνται στη ελλάδα να ελέγξουν τα οικονομικά του πασοκ αλλά κρατάει το πόρισμα στο συρτάρι για να εκβιάζει τον γαπ και όποιον άλλο χρειαστεί. Η νδ χρώσταγε νοίκια στον βωβό αλλά ο βωβός συνελήφθη για χρέη προς το δημόσιο (και πώς να τα πληρώσει όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός τον φεσώνει;) Οι εργαζόμενοι του πασοκ είναι απλήρωτοι και έχουν κινηθεί νομικά εναντίον του εργοδότη τους. Μιλάμε για κανόνι χοντρό εξ ου και το πασοκ σπεύδει δια της ελιάς να αποκτήσει καινούργιο αφμ και επωνυμία, πλην όμως τυπικά δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η μετάβαση στο νέο σχήμα.

Τα χρήματα θα μπουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των κομμάτων. Εσάς, όταν χρωστάτε σε τράπεζα, εκμισθωτή, δημόσιο και μπει κάποιο μικροποσούλι στον λογαριασμό σας, σας το δίνει η τράπεζα να το κάνετε ό, τι θέλετε ή μία που μπαίνει το ποσό, μία που κατάσχεται; Μία που μπαίνει μία που κατάσχεται είναι το σωστό. Στα κόμματα, όμως, όχι. Γιατί; Γιατί έτσι. Γιατί μπορούν. Γιατί μην τα ρωτάς. Γιατί και τι σε νοιάζει μίζερε που ασχολείσαι με αυτά και όχι με το πλεόνασμα. Γιατί για να τα λες αυτά είσαι σύριζα ή δημαρ.
Γιατί έτσι λειτουργούν οι σωστές δημοκρατίες.

Και οι εισαγγελείς; Η παπανδρέου; Η "έλα ελένη" ράικου; Ένας απλός πλην τίμιος ανώνυμος εισαγγελέας; Ο εισαγγελέας που ασκεί ποινικές διώξεις σε όσους χρωστάτε στην εφορία και στον οαεε αλλά όχι στις διοικήσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων που παραλείπουν να εισπράξουν χρέη των οφειλετών τους πολιτικών κομμάτων; Κανείς τους δε βλέπει ειδήσεις; Μόνο τα αγιορείτικα νέα διαβάζουν; Εντάξει, να μην πιστέψω τις αποκαλύψεις μπαλτάκου για παρεμβάσεις της κυβέρνησης στη δικαιοσύνη. Αυτή την προκλητική αδιαφορία όμως της δικαιοσύνης για τα οικονομικά των κομμάτων της συγκυβέρνησης πώς ακριβώς θα την εξηγούσατε;


ΥΓ. Κρίμα.

Σχόλια