«Όχι» Μηλιού σε συνεργασία με ΔΗΜ.ΑΡ.


Κατά της συνεργασίας με τη Δημοκρατική Αριστερά και ευρύτερα με την κεντροαριστερά τάσσεται ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός, ο οποίος σε συνέντευξή του στη «Real News» διερωτάται τι σχέση μπορεί…

να έχουν οι πολιτικές που ακολούθησαν, στηρίζοντας προηγούμενες κυβερνήσεις, με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Μηλιός διευκρινίζει πάντως πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να συνεργαστεί με μεμονωμένα στελέχη και βουλευτές που αυτοκριτικά αποστασιοποιήθηκαν από τις πολιτικές των μνημονίων, ενώ για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες επισημαίνει ότι το πολιτικό σκηνικό είναι ρευστό και δεν μπορεί κανείς να εκτιμήσει ποια κόμματα θα μπουν στην επόμενη Βουλή, εξηγώντας πως «κόκκινη γραμμή για τις συμμαχίες είναι το πρόγραμμά μας».

Επιπλέον, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την άποψη ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει τα μέσα και την κοινωνική στήριξη να αποφύγει κάθε απόπειρα bank run ή άλλης μορφής «σαμποτάζ», όπως αναφέρει, που θα επιχειρήσει το παρόν σύστημα εξουσίας, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στα σχόλια του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ότι αν ανέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, δε θα μείνει ούτε ευρώ στις τράπεζες.

Τέλος, ο κ. Μηλιός ζητά από τον κόσμο της εργασίας, τη νεολαία και τους επαγγελματίες να «εισβάλουν» στο ΣΥΡΙΖΑ, να ασκήσουν κριτική, να πάρουν στα χέρια τους το πρόγραμμά του και να τον βοηθήσουν να γίνει όσο πιο αποτελεσματικός και ριζοσπαστικός γίνεται.