EUObserver.com: Η ΕΚΤ αλλάζει τους κανονισμούς για την αγορά ελληνικού χρέους


Αλλαγή των κανονισμών για την αγορά ελληνικού και κυπριακού χρέους σχεδιάζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα ευρωπαϊκής ενημέρωσης EUObserver.com.
Το δημοσίευμα αναφέρεται στην πρωτοβουλία του προέδρου της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, να προχωρήσει σε τροποποίηση των κανόνων, προκειμένου να καταστεί δυνατή η αγορά ABS (Asset-Backed Securities) με κακή αξιολόγηση που έχουν εκδοθεί από ελληνικές και κυπριακές τράπεζες.
Σύμφωνα με το EUObserver.com, κατά την αυριανή του συνεδρίαση, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ θα ενημερωθεί από τον κ. Ντράγκι για το πρόγραμμα αγοράς τιτλοποιημένων δανείων και καλυμμένων ομολόγων. Το δημοσίευμα επικαλείται και αναφέρεται σε περαιτέρω τεχνικές λεπτομέρειες, βασιζόμενο στο σχετικό άρθρο των Financial Times.
Σχολιάζει, ωστόσο, ότι η κίνηση αυτή μάλλον δεν θα ικανοποιήσει τη Γερμανία. Ο πρόεδρος της γερμανικής κεντρικής τράπεζας, της Bundesbank, Γενς Βάιντμαν, έχει ήδη αντιταχθεί δημοσίως στα σχέδια της ΕΚΤ, επισημαίνοντας ότι ο κίνδυνος θα μετακυληθεί από τις ιδιωτικές τράπεζες στους φορολογούμενους, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα.