Συμψηφισμός του αίματος της Κατοχής με τις...λαμογιές των νεοελλήνων πολιτικών?




Το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων έχει "σηκωθεί" πολύ ψηλά με ευθύνη της Κυβέρνησης.
Ο έντυπος και ηλεκτρονικός τύπος εκτός από το σχετικό πολιτικό ρεπορτάζ αρθρογραφεί για τα ιστορικά γεγονότα της εποχής υπενθυμίζοντας τις βαρβαρότητες του κατακτητή και τα δεινά που υπέστη ο ελληνικός λαός.

Από την άλλη, ο Γερμανικός τύπος και η Γερμανική κυβέρνηση δείχνουν επίμονα και μονότονα το ύψος του δημοσίου χρέους της χώρας μας και τις υποχρεώσεις μας για την αποπληρωμή του.

Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ότι η Γερμανία οφείλει αποζημιώσεις για τις βαρβαρότητές της στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Από την άλλη, ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει το ύψος του δημοσίου χρέους της χώρας μας και την υποχρέωση της να αναλάβει τις ευθύνες της.

Αυτό όμως που δεν το χωρά ανθρώπινος νους είναι να γίνει συμψηφισμός του αίματος της κατοχής με το δημόσιο χρέος της χώρας ή μέρος αυτού διότι πολύ απλά ένα μεγάλο ποσοστό του είναι απόρροια μιας σειράς λαθών, πολιτικαντισμών και φαινομένων σήψης και διαφθοράς.
Πολύ πρόσφατα ο πρώην Υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης αποκάλυψε ότι το 25% του χρέους είναι αποτέλεσμα ψηφοθηρίας στο ασφαλιστικό.
Από εκεί και πέρα μεγάλη κουβέντα μπορεί να ανοίξει για τα εξοπλιστικά προγράμματα και τις υπερτιμολογήσεις, τις φαρμακευτικές δαπάνες αλλά και την..αναγκαιότητα των Ολυμπιακών Αγώνων σε ένα Κράτος που οδεύει στην Χρεοκοπία.

Αν, λέω αν, δοθούν κάποια στιγμή χρήματα ως αποζημιώσεις για το αίμα και τα δεινά των προγόνων μας κατά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, αυτά πρέπει διαφυλαχθούν και να αξιοποιηθούν ως το τελευταίο ευρώ με απόλυτη διαφάνεια και κάτω από...παγκόσμιο και ασφυκτικό έλεγχο.

Και προφανώς δεν θα πάνε για να καλύψουν τις... «λαμογιές» νεολλήνων πολιτικών (ή στην καλύτερη τα λάθη και τις παραλείψεις τους) αλλά σε επούλωση πληγών και στην ανοικοδόμηση της Χώρας.
Από το πλήρη εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Υγείας ως...τα δίκτυα μεταφορών.

Μια Τρόικα, σκληρή και ανελέητη, πάνω απ΄τα κεφάλια των Ελλήνων Αξιωματούχων και Κρατικών Υπαλλήλων...

Σχόλια