Διαδικασία θανάτου!

 
Αυτό παθαίνει το σώμα μετά τον θάνατο του ανθρώπου!

Μερικά δευτερόλεπτα: Η εγκεφαλική δραστηριότητα κορυφώνεται και μετά ο εγκέφαλος πεθαίνει. Η θερμοκρασία του σώματος πέφτει με ρυθμό 1.6 βαθμούς/ώρα μέχρι να φθάσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Μερικά λεπτά: Τα κύτταρα αρχίζουν να πεθαίνουν λόγω έλλειψης οξυγόνου και ξεκινά η αποσύνθεσή τους λόγω σήψης.
Μερικές ώρες: Ασβέστιο συγκεντρώνεται στους μυς προκαλώντας το τέντωμά τους. Η κατάσταση αυτή διαρκεί περίπου 36 ώρες. Κατόπιν οι μυς χαλαρώνουν οδηγώντας στην απελευθέρωση περιττωμάτων και ούρων. Το δέρμα συρρικνώνεται καθώς στεγνώνει δημιουργώντας την ψευδαίσθηση ότι τα νύχια και τα μαλλιά μεγαλώνουν. Η βαρύτητα τραβάει το αίμα προς κάτω δημιουργώντας κόκκινες κηλίδες στο δέρμα.
Μερικές μέρες: Το σώμα πρασινίζει σε μερικά σημεία καθώς τα ένζυμα στα όργανα αρχίζουν να αυτοχωνεύονται με την βοήθεια βακτηρίων. Αρχίζει να αναδύεται μια απαίσια μυρωδιά καθώς το αποσυντιθέμενο σώμα απελευθερώνει χημικά όπως πτωμαϊνη.
Μερικές εβδομάδες: Έντομα, κάμπιες κλπ μπορούν να αφομοιώσουν το 60% του σώματος σε μερικές εβδομάδες. Το σώμα μωβίζει και μετά μαυρίζει καθώς βακτήρια συνεχίζουν να το τρώνε. Τα μαλλιά αρχίζουν να πέφτουν.

Μερικούς μήνες: Σε θερμοκρασία 10C σε διάστημα περίπου 4 εβδομάδων το μόνο που έχει απομείνει μετά την αποσύνθεση του μαλακού ιστού είναι ο σκελετός.

Σχόλια