Παντελής Παντελίδης: ένας αντισυστημικός μουσικός blogger και ένας λαός που διψά για εκφραστές του


Aνεβαίνοντας σήμερα την ηλιόλουστη Βουλιαγμένης, εκεί περίπου στο ύψος της δεξαμένης, δεν είναι δύσκολο να διακρίνεις τα λουλούδια και τον συγκεντρωμένο κόσμο στην αριστερή είσοδο όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο Παντελής Παντελίδης.
Ακόμη και σήμερα, δέκα μέρες περίπου μετά τον θάνατο του, ο κόσμος θέλει να τον τιμήσει με κάθε τρόπο.
Η ανταπόκριση του κόσμου θυμίζει εκδηλώσεις του παρελθόντος για πολύ μεγάλους τραγουδιστές και πολιτικούς κάτι που προκαλεί εύλογη απορία δεδομένου ότι ο Παντελής είχε πολύ σύντομη πορεία στα δημόσια πράγματα.
Ίσως η απάντηση βρίσκεται σε αυτό που ο κόσμος έβλεπε στο πρόσωπό του.
Ένα νέο παιδί, έναν από αυτούς, από τις φτωχικές γειτονιές της Νέας Ιωνίας που με σκληρή δουλειά και με μόνο οδηγό του την αγάπη του για το τραγούδι βγήκε από την αφάνεια, έγινε γνωστός βάζοντας τις βάσεις για μια μεγάλη καριέρα.
Λειτουργώντας ως "μουσικός blogger" μέσα από το YouTube προξένησε το ενδιαφέρον των δισκογραφικών εταιρειών και των ανθρώπων του καλλιτεχνικού χώρου.

Αυτό είναι και το πιο εντυπωσιακό.

Ίσως τελικά ο λαός, απογοητευμένος από την προδεδικασμένη, τετελεσμένη, πορεία των πολιτικών-κοινωνικών-οικονομικών πραγμάτων, το «σύστημα» και τους υπηρέτες του,
είδε στο πρόσωπο του Παντελή Παντελίδη  έναν άνθρωπο, που ενώ προέρχεται από αυτούς είχε την δύναμη να πάει κόντρα στο ρεύμα και την περπατημένη, να μπορεί να τον εκφράσει μέσα από τους στίχους και τις μελωδίες των τραγουδιών του.

Ως blog και προσωπικά εγώ, θέλω να αποδώσω τιμή ελπίζοντας ότι το παράδειγμά του θα ακολουθήσουν άλλοι κυρίως μέσα από τον πολιτικό χώρο...

Σχόλια