Ο εφιάλτης που έγινε ξανά όνειρο!

Κοιτάξτε αυτή την φωτό(1). Που νομίζετε ότι τραβήχτηκε; Στο Αζερμπαϊτζάν, στο Κουβέιτ μήπως, ίσως στη Σαουδική Αραβία; Και όμως πρόκειται για την Huntington Beach στην Καλιφόρνια γύρω στο 1920 όταν η περιοχή βίωνε το δικό της πετρελαϊκό boom.

Όπως βλέπετε, οι άνθρωποι συνωστί- ζονταν στην παραλία με τις αντλίες πετρελαίου. Φαντάζομαι θα υπήρχε και μια κάποια μυρωδιά, δεν μπορεί.

Μετά το πετρέλαιο εξαντλήθηκε και η παραλία έγινε έτσι όπως βλέπετε στην παρακάτω φωτογραφία(1).

Η εξάντληση των κοιτασμάτων στέρησε από την Καλιφόρνια ένα σημαντικό έσοδο. Της χάρισε όμως μια πανέμορφη παραλία. Όπως βλέπετε ακόμα και ο εφιάλτης μπορεί να γίνει ξανά όνειρο. Γι' αυτό δεν πρέπει να πάψουμε ποτέ να αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο περιβάλλον.

Εσείς τι θα προτιμούσατε; Να ζείτε μέσα στις αντλίες και να έχετε φτηνή βενζίνη ή να μπορείτε να απολαύσετε την άμμο και την θάλασσα σε αυτή την υπέροχη τοποθεσία. Για μένα πάντως δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Διαλέγω ανεπιφύλακτα το δεύτερο και ας πηγαίνω και με τα πόδια. Άλλωστε η γυμναστική κάνει καλό δεδομένου και της λιπαρής ανάπτυξης της Ελλάδας για την οποία έγραψα εδώ.

Διαβάστε εδώ για το πως η Κίνα εξαντλεί τους φυσικούς πόρους για να αυξάνει το ΑΕΠ της.
Διαβάστε εδώ για την κορυφή του κάρβουνου της Κίνας.
Διαβάστε εδώ για το αναξιοποίητο αιολικό δυναμικό της Ιαπωνίας.


(1) Κάντε κλικ στις εικόνες για να τις δείτε σε μεγέθυνση.

Σχόλια