Προς ποιον διαμαρτύρεται ο Γιάννης Μιχελάκης;

Διαμαρτύρεται ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης, ότι τα ΜΜΕ δεν προβάλλουν ισομερώς το έργο του κόμματός του. Δεν είναι η πρώτη φορά που διαμαρτύρεται η Ν.Δ., ούτε θα είναι η τελευταία, αν δεν ενσκήψει σοβαρά στο πρόβλημά της για να ερευνήσει τα αίτια. Διότι, δεν μπορεί να προβληθεί ως λόγος η διακυβέρνηση της χώρας από το ΠΑΣΟΚ, αφού τα ίδια συνέβαιναν και όταν η Ν.Δ. ήταν στην κυβέρνηση.
Από το 1974, που ιδρύθηκε το κόμμα, είχε πάντα επικοινωνιακό πρόβλημα, το οποίο όμως κατά μεγάλο μέρος οφείλεται σε ίδιες πράξεις ή παραλείψεις. Στις συνδικαλιστικές εκλογές της ΕΤ, ο συνδυασμός της Ν.Δ. συγκεντρώνει το 10%! Ακόμη και αν υποστηρίξει κάποιος, ότι η Ν.Δ. στα 36 μεταπολιτευτικά χρόνια κυβέρνησε μόνον τα 14, πάλι δεν βγαίνουν τα νούμερα (αντιπαρέρχομαι ότι δεν θα έπρεπε καν να μιλάμε για κομματικό συνδικαλισμό, αλλά στην Ελλάδα ζούμε).
Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής παρέδωσε σε πολιτικούς του αντιπάλους τη δημόσια ραδιοτηλεόραση (το 1974), οι οποίοι βεβαίως και αξιοποίησαν το δώρο. Το ίδιο έπραξε και ο Έβερτ, ο οποίος στο δημοτικό ραδιόφωνο «Αθήνα 9,84» τοποθέτησε πρώτο πρόεδρο τον Γιάννη Τζανετάκο, που, για την ιστορία μόνο, εξακολουθεί από τότε να έχει εκπομπή. (Η περίπτωση της δημοτικής ραδιοτηλεόρασης Θεσσαλονίκης είναι ιδιαίτερη, διότι ήταν καθαρά Παπαγεωργοπουλικό όργανο).
Μακάρι αυτή η πολιτική να ήταν αποτέλεσμα προσπάθειας επιβολής αξιοκρατίας, μακριά από μικροκομματισμούς. Δεν ήταν όμως αυτός ο λόγος. Ανέκαθεν στη Ν.Δ. επικρατούσαν δυο παράλληλες τάσεις. Αφενός να «καλοπιάσει» τους αντιπάλους (να τους κλείσουν το στόμα, δηλαδή) αφετέρου να αδιαφορήσει για τους δικούς της, θεωρώντας τους δεδομένους. Η εκπροσώπησή της από τον κ. Ρουσόπουλο είναι χαρακτηριστικό δείγμα. Ο Γιάννης Μιχελάκης έχει μεγάλη εμπειρία στα ΜΜΕ. Δεν ξέρω αν έχει και ανάλογη στα κομματικά δρώμενα. Αντικειμενικότητα και αξιοκρατία στην Ελλάδα δεν πρόκειται να υπάρξει, παρά τα ευχολόγια. Ισονομία (για ισορροπία) να υπάρξει. Και για να γίνει αυτό, ας ξεκαθαρίσει πρώτα η Ν.Δ. το ιδεολογικό της στίγμα.


Πηγή: Voria.gr

Σχόλια