Γ. Παπακωνσταντίνου: Έρχονται εξελίξεις στις τράπεζες με εντολή ΕΚΤ και ΤτΕ

Βεβαιότητα για επικείμενη συνέχεια στο μέτωπο των τραπεζικών συγχωνεύσεων παρά την αποτυχία του deal Εθνικής – Alpha, εκφράζει στην συνέντευξή του στο “Κεφάλαιο” ο Υπ. Οικονομίας Γ. Παπακωνσταντίνου.

Προβλέπει ολοκλήρωση συγκεκριμένων αποκρατικοποιήσεων μέσα στο 2011, αναγνωρίζει την κρισιμότητα του παράγοντα ανάπτυξη στην έξοδο από το τούνελ του χρέους, διευκρινίζει ότι το πακέτο του 2012 – 2014 προβλέπει νέες περικοπές δαπανών ύψους 12 δισ. ευρώ και αύξηση φορολογικών εσόδων 8 δισ. ευρώ.

Διατηρεί την ανησυχία του για τις συνέπειες που θα έχει στην Ελλάδα μια αποτυχία στην Σύνοδο Κορυφής στα τέλη Μαρτίου και επιμένει οτι το νέο μισθολόγιο δεν θα φέρει μείωση δαπανών για μισθούς και συντάξεις.

Ο ίδιος δηλώνει ότι ποτέ δεν σκέφθηκε να παραιτηθεί, παραδέχεται ότι λάθη γίνονται, αλλά είναι αντίθετος στο ενδεχόμενο προώρων εκλογών γιατί κάτι τέτοιο θα προκαλούσε ζημιά στην προσπάθεια εξόδου από την κρίση.



Πηγή: Capital.gr

Σχόλια

  1. Το νέο μισθολόγιο σίγουρα θα φέρει μειώσεις σε αρκετούς μισθούς. Και σε μη υψηλόμισθους, όπως είναι οι δημοτικοί υπάλληλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου