Πρόστιμο 150.000 ευρώ στο Kontra Channel

Την επιβολή προστίμου 150.000 ευρώ στον τηλεοπτικό σταθμό “ΚΟΝΤRΑ”, επέβαλε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) για την εκπομπή “ΜΑΚΕΛΕΙΟ”, που προβλήθηκε στις 12 και 13/2/2011.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΣΡ, Ιωάννη Λασκαρίδη, η συγκεκριμένη εκπομπή πρόβαλε φωτογραφία του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γ. Πεταλωτή, μέσα σε συρματόπλεγμα με δύο χέρια να του απευθύνουν άσεμνη χειρονομία. Ακολούθως, ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής της εκπομπής, Στέφανος Χίος, μιλώντας προς τη φωτογραφία και με ανεβασμένο τόνο φωνής, άρχισε να εκφράζεται απρεπώς, τόσο για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, όσο και για τη σύζυγό του.
Το Συμβούλιο, κατά τον πρόεδρο του ΕΣΡ, θεωρεί τη συγκεκριμένη εκπομπή υποβάθμιση ποιότητας προγράμματος, προσβολή της προσωπικότητας του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γ. Πεταλωτή, καθώς και παραβίαση του άρθρου 1 του Ν. 2328/1995, κατά τον οποίο οι δίαυλοι και οι συχνότητες είναι δημόσιο αγαθό, η εκχώρηση αυτών σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς αντίστοιχα, αποτελεί εκχώρηση ασκήσεως δημόσιας λειτουργίας, και οι σταθμοί υποχρεούνται να μεριμνούν για την ποιότητα του προγράμματος, την αντικειμενική ενημέρωση, τη διασφάλιση της πολυφωνίας, καθώς και την προαγωγή του πολιτισμού με την μετάδοση εκπομπών λόγου και τέχνης.
Σύμφωνα με τον κ. Λασκαρίδη, τέτοιου είδους κριτική δεν αφορά έλεγχο δημόσιας εξουσίας και επιπλέον, άλλο είναι η κριτική πολιτικών προσώπων και άλλο τα σεξουαλικά υπονοούμενα, τέτοιου τύπου, που αφορούσαν τη σύζυγο του κυβερνητικού εκπροσώπου.
Το κανάλι ισχυρίστηκε ότι δεν προέβη σε καμία εκτροπή και ότι η κριτική πολιτικών προσώπων μπορεί και πρέπει να είναι και αυστηρή. Μειοψήφησαν τα μέλη Κωνσταντίνος Τσουράκης και Γιώργος Στεφανάκης, που πρότειναν πρόστιμο 100.000 ευρώ.

Πηγή: Mediablog.gr

Σχόλια

  1. Και ο Χίος νομίζω δεν είναι και το καλύτερο παράδειγμα δημοσιογράφου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειδικά ο Χίος είναι από τους πιο απαράδεκτους δημοσιογράφους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου