200 εκατ. ευρώ "σηκώθηκαν" από τις τράπεζες λόγω του mail της χρεωκοπίας


Πέντε άτομα εμπλέκονται στην υπόθεση με το mail της “χρεωκοπίας” που έκανε το γύρω το διαδικτύου πριν από λίγες μέρες και είχε ως αποτέλεσμα την εισαγγελική παρέμβαση ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Την Τετάρτη έγινε γνωστό πως ένας 43χρονος φανοποιός στα Χανιά ήταν συντάκτης του επίμαχου κειμένου ωστόσο λίγες ώρες μετά η αστυνομία οδηγήθηκε στα ίχνη και άλλων τεσσάρων ατόμων που φέρονται να έχουν εμπλακεί στην υπόθεση.

Σύμφωνα με τα Νέα, πρόκειται για έναν ψαρά από το Μεσολόγγι, ένα ελεύθερο επαγγελματία κάτοικο Αθηνών και άλλους δύο για τους οποίους δεν υπάρχει περαιτέρω πληροφόρηση.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών το mail είχε ως αποτέλεσμα να "σηκωθούν" 200 εκατομμύρια ευρώ από ελληνικές τράπεζες και να κατατεθούν σε ξένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Υπενθυμίζεται πως ο 43χρονος φερόμενος ως συντάκτης του κειμένου πήγε αυτοβούλως στην αστυνομία υποστηρίζοντας πως επρόκειτο για mail αγανάκτησης.

«Αν ήξερα τον πανικό που θα προκαλούσε το κείμενό µου δεν θα το έστελνα ποτέ», φέρεται να είπε ο 43χρονος.

Ο δικηγόρος του φανοποιού είπε μεταξύ των άλλων πως «το τελευταίο διάστηµα έχει µείνει χωρίς δουλειά, είναι έγγαµος µε ένα παιδί και θέλησε να στείλει ένα κείµενο διαµαρτυρίας αγανακτισµένος από την καθηµερινότητα που βίωνε καθηµερινά λόγω οικονοµικής κρίσης».

«Τα ηλεκτρονικά στοιχεία των αποστολέων του κειµένου έχουν βρεθεί, αλλά αποµένει η ενηµέρωση από τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους προκειµένου να διαπιστωθεί ποιος ήταν ο πρώτος που το έστειλε. Ωστόσο δεν αποκλείουµε να υπήρξε ακόµη και συντονισµένη προσπάθεια για τη δηµιουργία πλασµατικών εντυπώσεων όσον αφορά το µέλλον της ελληνικής οικονοµίας», δήλωσαν ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ στην εφημερίδα.

Πηγή: Απολίτιστο Στέκι

Σχόλια