Με 5 πόντους χιόνι στην Εθνική λειτουργούσαν μόνο... τα διόδια

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Το κράτος έχει εκχωρήσει τμήματα της Εθνικής Οδού σε ιδιώτες οι οποίοι έχουν αναλάβει την κατασκευή και τη συντήρηση έναντι αντιτίμου.Το αντίτιμο είναι τα διόδια. Τα πανάκριβα διόδια, τα οποία καταβάλλονται καθώς ο κατασκευαστής έχει την υποχρέωση να συντηρεί το δρόμο και να τον κρατάει ... ανοιχτό. Μόνο που χθες αυτό δεν συνέβη και αυτό δεν οφείλεται σε κάποιο ακραίο καιρικό φαινόμενο. Αντιθέτως το χιόνι το οποίο έπεφτε οποιοσδήποτε κάτοικος αυτής της χώρας πλην Αττικής θα το θεωρούσε... αστείο.
Τι συνέβη; Ένα απίστευτο αλαλούμ με αποτέλεσμα χιλιάδες εκδρομείς που ήθελαν να επιστρέψουν να εγκλωβιστούν για ώρες.
Οι ίδιοι αποδείχθηκε ότι δεν είχαν αλυσίδες, δεν είχαν αλυσίδες ούτε πολλοί κατά τα άλλα επαγγελματίες οδηγοί βαρέων οχημάτων. Έτσι με το πρώτο χιόνι τα οχήματα άρχισαν να διπλώνουν ή να βγαίνουν δεξιά και αριστερά.
Κάπου εκεί και με το που άρχισε να πέφτει η νύχτα άρχισε και ο πανικός σε όλα τα επίπεδα.
Παρά το γεγονός ότι η ΕΜΥ είχε προειδοποιήσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο δίνοντας ακόμη και ώρες ανά περιοχή όπου προβλέπονται χιονοπτώσεις τόσο ό κρατικός μηχανισμός, όσο και ο όποιος μηχανισμός των εταιρειών που έχουν την ευθύνη των δρόμων αποδείχθηκαν ανέτοιμοι.
Όταν άρχισε να το στρώνει (στη Μαλακάσα για παράδειγμα) η τροχαία ανακάλυψε ότι δεν μπορούσε να βγάλει τα εκχιονιστικά γιατί θα ήταν επικίνδυνο για τα Ι.Χ.
Είναι χαρακτηριστικό του αλαλούμ ότι την ώρα που η τροχαία Λαµίας αποφάσιζε να διακόψει προσωρινά την κυκλοφορία στο ρεύµα προς την Αθήνα τα αρμόδια υπουργεία στην Αθήνα βεβαίωναν ότι δεν υπήρχε κανένα απολύτως πρόβληµα στην Εθνική από την κακοκαιρία.
Η Τροχαία της Λαµίας διέκοψε την κυκλοφορία στο ρεύµα προς την Αθήνα από το ύψος των διοδίων της Αγίας Τριάδας για περίπου µία ώρα. Ταυτόχρονα είχαν δηµιουργηθεί ουρές δεκαπέντε χιλιοµέτρων στη Μαλακάσα. Τελικά µία λωρίδα κυκλοφορίας άνοιξε µε τη συνδροµή µηχανηµάτων από τον ∆ήµο Λοκρών.
Όλα αυτά ενώ οι εταιρείες που εκμεταλλεύονται το δρόμο έλεγαν ότι τα εκχιονιστικά κάνουν τη δουλειά τους και κρατούν το δρόμο ανοιχτό.
Εν μέσω αλαλούμ ενημερώθηκε ο υπουργός που κατάλαβε το μέγεθος του προβλήματος που είχε δημιουργηθεί και καταλόγισε ευθύνες για την κατάσταση στην κοινοπραξία που έχει αναλάβει την κατασκευή. Ο Δημήτρης Ρέππας ζήτησε συγγνώµη από τους πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν και προανήγγειλε ότι θα αποδοθούν ευθύνες.
Κατόπιν εορτής ...

Πηγή: newsit.gr

Σχόλια