Πιθανή η αύξηση του επιπέδου του Πυρηνικού Ατυχήματος στο επίπεδο 6!

Η Ιαπωνική Επιτροπή Πυρηνικής Ασφάλειας δήλωσε σήμερα ότι μπορεί να αυξήσει την εκτίμηση της κρίσης στο συγκρότημα της Fukushima 1, το οποίο επλήγη βαριά από τον σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου, στο επίπεδο 6 ("ή σοβαρό ατύχημα"), μετά την συλλογή των στοιχείων της ραδιενέργειας στις γύρω περιοχές. Αυτό δήλωσαν τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης. Εντωμεταξύ στον αντιδραστήρα 3 είναι πιθανόν να έχει πληγεί η δεξαμενή που περιέχει τις ράβδους καυσίμου. Αυτό δήλωσε η Tepco, η εταιρία που διαχειρίζεται το Πυρηνικό Εργοστάσιο της Fukushima.
Οι εργασίες στους αντιδραστήρες 1 και 2 σταμάτησαν λόγω των υψηλών επιπέδων ραδιενέργειας στο νερό. Την Πέμπτη ωστόσο 2 άτομα που εργάζονταν στον αντιδραστήρα 3 μεταφέρθησαν στο νοσοκομείο λόγω προβλημάτων που σχετίζονται με την ραδιενέργεια στο νερό.
Η ιαπωνική κυβέρνηση παρότρυνε τους κατοίκους στην ζώνη μεταξύ 20 και 30 χιλιομέτρων από το πυρηνικό κέντρο της Fukushima να μεταφερθούν εθελοντικά σε άλλες περιοχές δηλώνοντας ότι η απόφαση αυτή οφείλεται περισσότερο στην δυσκολία παροχής αγαθών στην περιοχή αυτή παρά στην ανησυχία προβλημάτων υγείας από την ραδιενέργεια.

Σχόλια