«Μάχες» για παράνομη επιβίβαση

Σχεδόν καθημερινές είναι οι σκηνές αγριότητας που εκτυλίσσονται στα λιμάνια της Ηγουμενίτσας και της Πάτρας, όπου εκατοντάδες μετανάστες παραμένουν χωρίς πρόνοια ή προοπτική, ενώ η κατάσταση φαίνεται να είναι εκτός ελέγχου.

Αδιαφορώντας για την παρουσία της αστυνομίας, ο μοναδικός στόχος των μεταναστών είναι η παράνομη επιβίβασή τους σε ένα από τα φορτηγά, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα πολλές περιοχές να μετατρέπονται σε πεδία μάχης.

Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας 30χρονος βαθμοφόρος του Λιμενικού Σώματος δέχθηκε το βράδυ της Δευτέρας επίθεση αλλοδαπών, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λ.Σ. ο λιμενικός δέχθηκε επίθεση με πέτρες από ομάδα αλλοδαπών που βρίσκονταν εκτός του λιμένα, ενώ προσπαθούσε να απωθήσει παράνομο μετανάστη που επιχειρούσε να κρυφτεί σε φορτηγό όχημα.

Ο 30χρονος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας, απ’ όπου εξήλθε μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ παράλληλα διετάχθη Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Επεισοδιακή όμως ήταν και η συνέντευξη Τύπου της επιτροπής αλληλεγγύης των μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ απώθησαν τους εκπροσώπους των μεταναστών όταν εκείνοι αρνήθηκαν να μεταφέρουν πιο κάτω το τραπεζάκι που είχαν τοποθετήσει έξω από τη Βουλή για την συνέντευξη.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των μεταναστών, από την Κυριακή έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο 44 απεργοί πείνας με οξεία νεφρική ανεπάρκεια, ενώ -όπως υποστηρίζουν- αναμένεται να κριθεί αναγκαία η μεταφορά στο νοσοκομείο ακόμα 15 απεργών.


Πηγή: Σκάι.gr

Σχόλια

  1. Τελικά έχουν αποθρασυνθεί εντελώς. Αυτά παθαίνεις όταν τόσα χρόνια τους ανέχεσαι. Σε καβαλάνε στο τέλος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου