Ο "φωτισμένος"

Ευτυχώς, χωρίς μείζονες απώλειες και με συμβιβασμό λύθηκε η απεργία πείνας των μεταναστών- όπως πρέπει να λύνονται όλες οι αντιθέσεις. Θεωρείται ότι οι αριστεριστές που τους συμπαραστέκονταν δεν ήθελαν λύση αλλά στη Βουλή η Ακροδεξιά και η Δεξιά έκαναν δηλώσεις που δείχνουν ότι θα προτιμούσαν να υπάρχουν νεκροί. Και από το κόμμα του Καρατζαφέρη το περιμέναμε, αλλά « το μισό Υπουργικό Συμβούλιο συζητάει με παράνομουςμετανάστες αλλαγή των νόμων, ερήμην της Βουλής » έφα ο φωτισμένος νεοδημοκράτης βουλευτής Νίκος Δένδιας, που υπήρξε και υπουργός Δικαιοσύνης.
Ητοι, οι υπουργοί έπρεπε να συζητούν με τον κ. Δένδια και όχι με τους μετανάστες που είχαν εγκαταλείψει τη ζωή τους στην ηθική της κυβέρνησης- γιατί στην ηθική αυτού που αποφασίζει αφήνεται ο απεργός πείνας. Παραδίνει τη ζωή του και περιμένει κατανόηση. Η αντίληψη που υποδηλώνει η φράση του νεοδημοκράτη βουλευτή είναι χειρότερη και από αυτή του Γιώργου Βουλγαράκη περί «νόμιμου και ηθικού»- η Νέα Δημοκρατία πάει από το κακό στο χειρότερο.
* Οσο για τους αριστεριστές, αρκούν οι δηλώσεις που διάβασα στο «Βήμα»: « Είμαι 6,5 χρόνια στην Ελλάδα και ζούσα συνεχώς με τον φόβο. Θέλω να πω στους Ελληνες ότι κι εμείς θα παλέψουμε με τη δουλειά μας για να ξεπεράσει η Ελλάδα αυτή τη δύσκολη στιγμή » λέει ο απεργός πείνας Χασάν που είδε τον χάρο με τα μάτια του. Η λύση του δράματος « αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση του μνημονίου δεν είναι ανίκητη » δηλώνει εκπρόσωπος των «αλληλέγγυων». Ο ένας θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα, ο άλλος θέλει να νικήσει την κυβέρνηση- αναρωτιέμαι ποιος είναι ο περαστικός και ποιος ο ντόπιος.

Διόδωρος Κυψελιώτης-ΤΟ ΒΗΜΑ

Σχόλια