Βομβαρδίζονται πόλεις στη Λιβύη

Στρατιωτικές δυνάμεις πιστές στον Καντάφι βομβαρδίζουν την πόλη Μιζουράτα της δυτικής Λιβύης, που τελεί υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών δυνάμεων, και υπάρχουν νεκροί, ανάμεσά τους και τέσσερα παιδιά που επέβαιναν σε αυτοκίνητο που επλήγη, δήλωσε κάτοικος της πόλης στο πρακτορείο Ρόιτερς.

«Η κατάσταση εδώ είναι πολύ κακή. Τανκς άρχισαν να βομβαρδίζουν την πόλη σήμερα το πρωί... ελεύθεροι σκοπευτές παίρνουν επίσης μέρος στις επιχειρήσεις. Ένα ιδιωτικής χρήσεως αυτοκίνητο χτυπήθηκε και σκοτώθηκαν τέσσερα παιδιά που επέβαιναν, το μεγαλύτερο ήταν 13 ετών», δήλωσε τηλεφωνικά στο Ρόιτερς ο κάτοικος που ονομάζεται Μοχάμεντ και βρισκόταν έξω από το νοσοκομείο της πόλης. Νωρίτερα, το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera μετέδωσε ότι δυνάμεις του Καντάφι επιτίθενται κατά της πόλης Ζιντάν, κάνοντας χρήση βαρέως πυροβολικού.

Όσον αφορά στις συμμαχικές δυνάμεις, που μετέχουν στην επιχείρηση «Αυγή της Οδύσσειας», για την εφαρμογή του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, στη Λιβύη, έπληξαν δύο εγκαταστάσεις με ραντάρ της λιβυκής αεράμυνας, που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο των δυνάμεων του Μουαμάρ Καντάφι, στα ανατολικά της χώρας κοντά στην πόλη της Βεγγάζης, αργά τη νύχτα της Δευτέρας, όπως μετέδωσε το Αλ Τζαζίρα. Η Βεγγάζη αποτελεί από την έναρξη της κρίσης στη Λιβύη το προπύργιο των επαναστατών κατά του καθεστώτος του Καντάφι.

Εν τω μεταξύ, αμερικανικό πολεμικό αεροσκάφος πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση σε αγρό της Λιβύης πιθανότατα ύστερα από μηχανική βλάβη και ο πιλότος του διασώθηκε από δυνάμεις των αντικαθεστωτικών, αναφέρει στην ιστοσελίδα της η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph. Σύμφωνα με απεσταλμένο της εφημερίδας στη Λιβύη, το αεροσκάφος είναι ένα F-15E Eagle. Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν έχουν σχολιάσει μέχρι στιγμής την πληροφορία αυτή.

Παράλληλα, δημοσιογράφοι που καλύπτουν τα γεγονότα στη Λιβύη, συνελήφθησαν από τον λιβυκό στρατό, ενώ η μη κυβερνητική οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα, ανακοίνωσε ότι ο Στεφάν Λερ, γάλλος φωτορεπόρτερ που εργάζεται για το πρακτορείο Polaris Images, ο οποίος βρισκόταν στην περιοχή της Βεγγάζης, δεν έχει δώσει νέα του από το απόγευμα της Κυριακής.

Πηγή: Ant1online

Σχόλια