Τι βρήκε η Αντιτρομοκρατική στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές

Σε συνέχεια των ερευνών για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας στη χώρα μας, από την εργαστηριακή εξέταση των ψηφιακών πειστηρίων, … που βρέθηκαν στις 14 Μαρτίου του 2011 σε διαμέρισμα της οδού Ελλησπόντου 53, στη Νέα Ιωνία Βόλου, εντοπίσθηκαν σε φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή:

Αρχεία κειμένων τα οποία αποτελούν προσχέδια αλλά και τελική μορφή εγγράφου, το οποίο είχε αναρτηθεί σε ιστοσελίδα του διαδικτύου. Αφορά, μεταξύ άλλων, σε ανάληψη της ευθύνης για την αποστολή δεκατεσσάρων δεμάτων – βομβών σε πρεσβείες, οργανισμούς και πολιτικά πρόσωπα διαφόρων χωρών. Υπογράφεται με τις ενδείξεις «ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ 25/11/2010» και συνοδεύεται από σχετικό έμβλημα.

Αρχεία κειμένου που αποτελούν την τελική μορφή εγγράφου, το οποίο είχε αναρτηθεί σε ιστοσελίδα του διαδικτύου και αφορά, μεταξύ άλλων, σε ανάληψη της ευθύνης για την αποστολή εμπρηστικού πακέτου στον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χάρη Καστανίδη. Yπογράφεται με τις ενδείξεις «Παράνομος Τομέας Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία / Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς» και συνοδεύεται από σχετικό έμβλημα.

Αρχεία κειμένου που αποτελούν την τελική μορφή εγγράφου, που είχε αναρτηθεί σε ιστοσελίδα του διαδικτύου και φέρει τον τίτλο «Διεθνές επαναστατικό μέτωπο ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΤΗΣ Ε.Ο. ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ, ΣΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΎΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ (ΔΙΚΗ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011)». Υπογράφεται με τις ενδείξεις «ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ» και συνοδεύεται από σχετικό έμβλημα.

Από τη συνέχιση των ερευνών, σήμερα το πρωί, στη συμβολή των οδών Βαλαωρίτου και Χρυσοστόμου Σμύρνης, στη Νέα Ιωνία Βόλου, βρέθηκε επιβατικό αυτοκίνητο, μάρκας NISSAN χρώματος μολυβί, το οποίο έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας. Αυτές αντιστοιχούν σε ιδίας μάρκας επιβατικό αυτοκίνητο ( NISSAN SUNNY πράσινο), του οποίου η άδεια κυκλοφορίας είχε εκδοθεί στο νομό Αττικής.

Όπως διαπιστώθηκε, το αυτοκίνητο είχε κλαπεί τη νύχτα στις 9 προς 10 Μαρτίου του 2011 από την περιοχή του Βόλου. Η άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου βρέθηκε και κατασχέθηκε εντός του διαμερίσματος της οδού Ελλησπόντου 53.
Σημειώνεται ότι το σημείο που βρέθηκε το αυτοκίνητο απέχει περίπου 1500 μέτρα από το διαμέρισμα, και είχαν παραποιηθεί εξωτερικά και εσωτερικά χαρακτηριστικά του, για να μην είναι αναγνωρίσιμο.

Όπως είναι ήδη γνωστό, τις τελευταίες ημέρες από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, καθώς και τη συνδρομή της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας, συνελήφθησαν, σε οργανωμένες αστυνομικές επιχειρήσεις που εξελίχθηκαν στο Βόλο και την Αττική, έξι άτομα για συμμετοχή σε τρομοκρατική δραστηριότητα.

Πρόκειται για τους:

- Τσάκαλο Χρήστο του Γεράσιμου, που γεννήθηκε το 1979 στον Πειραιά
-Ntamiano Bolano του Ptolemeo, που γεννήθηκε το 1987 στο Τεπελένι Αλβανίας
-Νικολόπουλο Γεώργιο του Παναγιώτη, που γεννήθηκε το 1986 στο Μαρούσι
-Οικονομίδου Όλγα του Δημητρίου, που γεννήθηκε το 1980 στο Χολαργό Αττικής,
-Πολύδωρο Γεώργιο του Ανδρέα, που γεννήθηκε το 1982 στο Μαρούσι Αττικής,
-Παπαδόπουλο Κωνσταντίνο του Μιλτιάδη, που γεννήθηκε το 1985 στο Μαρούσι Αττικής.

Υπενθυμίζονται οι αριθμοί κλήσης 170, 1014 και 1964 στους οποίους οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα και με διασφάλιση του απορρήτου, για να παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τα παραπάνω άτομα.

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και οι εργαστηριακές εξετάσεις της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών συνεχίζονται.


τροκτικο

Σχόλια