Ηλεκτρονικό Δίκτυο Επείγουσων Ενεργειών της Διεθνούς Αμνηστίας


Τα δραματικά γεγονότα στην Αίγυπτο, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική έχουν κάνει εκατομμύρια ανθρώπους να βγαίνουν στους δρόμους για να απαιτήσουν ριζική αλλαγή.

Στην Αίγυπτο, μια χώρα που αρχίζει να ατενίζει το μέλλον της, οι γυναίκες κινδυνεύουν να αποκλειστούν από την διαδικασία της δημιουργίας της νέας Αιγύπτου.

Αποκλείονται από την υπηρεσιακή κυβέρνηση και η διεθνής κοινότητα ως τώρα παραμένει αδιάφορη. Πρόσφατα, μια νέα διεθνής επιτροπή που δημιουργήθηκε για να προτείνει αλλαγές στο Σύνταγμα της Αιγύπτου απαρτιζόταν μόνο από άνδρες. Αυτό είναι απαράδεκτο.

Η γυναικεία συμμετοχή πρέπει να είναι εμφανής σε κάθε πτυχή της δημιουργίας νέων συστημάτων και θεσμών. Ωστόσο, η τωρινή συμπεριφορά από τις προσωρινές αρχές και τη διεθνή κοινότητα προδίδει μια αίσθηση πατερναλισμού, πολύ γνώριμη στις γυναίκες της Αιγύπτου, οι οποίες έχουν ζήσει δεκαετίες υπό μια πιεστική κυβέρνηση υποστηριζόμενη από πολιτείες που υποτίθεται σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Για την πραγματοποίηση μια ουσιαστικής αλλαγής για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Αίγυπτο και οπουδήποτε αλλού στην περιοχή - και στον κόσμο - γυhttp://www.blogger.com/img/blank.gifναίκες με διαφορετικό υπόβαθρο και απόψεις πρέπει να βρίσκονται στο ίδιο τραπέζι ως ισότιμοι εταίροι.

ΑΝΑΛΑΒΕ ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ

Μπες εδώ , διάβασε περισσότερα για την υπόθεση και υπόγραψε το γράμμα για να πεις στον αρχηγό του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου ότι οι γυναίκες δεν πρέπει να είναι αποκλεισμένες από την διαμόρφωση του μέλλοντος της Αιγύπτου.

Σχόλια