Το λανθασμένο μύνημα της μαθητικής παρέλασης στη Σύρο!

Στην Ελλάδα δυστυχώς έχουμε μάθει να μπλέκουμε τα πάντα μεταξύ τους. Η μαθητική παρέλαση της Σύρου μετατράπηκε λέει σε διαμαρτυρία των μαθητών. Και ο κόσμος αναφωνούσε "μπράβο παιδιά". Δεν θα σταθώ στην κίνηση των μαθητών που ως έφηβοι θέλουν να ξεχωρίζουν. Θα σταθώ όμως στο ποιος τους παρακίνησε να προβούν σε αυτή την ενέργεια σε μια τόσο συμβολική παρέλαση την ημέρα εορτασμου της Εθνικής Παλλιγενεσίας. Θα τολμήσω να υποθέσω ότι πρόκειται για τους καθηγητές τους, χωρίς φυσικά να μπορώ να το επιβεβαιώσω. Όμως δεν μπορώ να φανταστώ ότι σε ένα σχολείο μπορούν οι μαθητές να προβούν σε μία τόσο συντονισμένη ενέργεια χωρίς την συμβολή των καθηγητών τους. Και εδώ είναι που η κατάσταση αρχίζει να γίνεται προβληματική. Οι καθηγητές διαμαρτύρονται για τις συνενώσεις σχολείων και κινητοποιούν τους μαθητές ως συμπαραστάτες στην διαμαρτυρία τους. Στις 24 Μαρτίου, ημέρα της μαθητικής παρέλασης στην Αθήνα, οι καθηγητές προγραμμάτισαν συγκέντρωση και πορεία στο Σύνταγμα. Γιατί; Δεν υπήρχαν άλλες μέρες; Έπρεπε ειδικά εκείνη την ημέρα που παρέλαυναν τα ίδια τους τα παιδιά; Αποφάσισαν να τα τιμήσουν μπλοκάρωντας την παρέλασή τους;
Τελικά δεν τα κατάφεραν. Τους απώθησε η αστυνομία. Ήρθε λοιπόν η 25η Μαρτίου για να δούμε την ενέργεια αυτή στη Σύρο. Οι καθηγητές δεν έχουν καταλάβει ότι τα δικά τους μικροσυμφέροντα δεν θα πρέπει να εμπλέκουν τους μαθητές, οι οποίοι ειδικά σε αυτή την ηλικία πρέπει να διδαχθούν ήθος και αξιοπρέπεια. Διότι αξιοπρεπές δεν είναι να γυρνάς τα μούτρα στους επισήμους αλλά να τους κοιτάς κατάματα. Να τους δείχνεις ότι, ότι και να κάνουν αυτοί, εσύ κρατάς το κεφάλι ψηλά και θα κάνεις ότι είναι δυνατόν για να ξαναστήσεις την χώρα στα πόδια της αύριο που θα σου δοθεί η ευκαιρία.
Ο κόσμος που χειροκροτούσε δεν έχει καταλάβει ότι τα "μπράβο" πρέπει να πάνε στα παιδιά που δουλεύουν σκληρά και ξεχωρίζουν με τον κόπο τους και όχι στα παιδιά που απαξιώνουν τους θεσμούς περνώντας τους λανθασμένα μηνύματα. Διότι όσο και αν οι γονείς είναι απογοητευμένοι από τους θεσμούς, αυτό δεν θα πρέπει να το περνάνε στα παιδιά. Είναι σημαντικό να μάθουν το σεβασμό. Διαφορετικά η κοινωνία που θα συστήσουν τα παιδιά αυτά αύριο μεθαύριο θα είναι χειρότερη από την δικιά τους. Δεν νομίζω κανείς γονέας να το επιδιώκει αυτό!

Σχόλια

  1. τα "μπράβο" πρέπει να πάνε στα παιδιά που δουλεύουν σκληρά και ξεχωρίζουν με τον κόπο τους και όχι στα παιδιά που απαξιώνουν τους θεσμούς περνώντας τους λανθασμένα μηνύματα.

    Αυτή φράση είναι πολύ σωστή mitso!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς Επίκεντρε αυτοί που χειροκροτούσαν δεν καταλάβαιναν το κακό που έκαναν στα παιδιά. Και το κακό είναι ότι τα παιδιά γίνονται εργαλείο ώστε να περάσουν την δικιά τους δυσαρέσκεια διαπαιδαγωγώντας έτσι μια γενιά που αντί να κοπιάζει για να κατακτήσει το μέλλον της, θα ουρλιάζει, θα σκίζει τα ρούχα της, θα βρίζει και θα δέρνει. Είναι κρίμα που αυτοί οι γονείς που οδήγησαν την κοινωνία στα σημερινά χάλια προκαλούν και τα χάλια του αύριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου