Το κρίσιμο τεστ μετά την υποβάθμιση

Στο υπουργείο Οικονομικών ακόμα προσπαθούν να συνέλθουν από τη χθεσινή τριπλή υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's.

Ωστόσο, γνωρίζουν ότι θα πρέπει να το κάνουν άμεσα, καθώς τα "στοιχήματα" και οι δοκιμασίες διαδέχονται πλέον η μια την άλλη. Η πρώτη από αυτές -κι ενδεχομένως η κρισιμότερη- πρόκειται να εξελιχθεί σε λίγες ώρες από τώρα.

Ο λόγος αφορά στην έκδοση εντόκων γραμματίων που σχεδιάζει ο Οργανισμός Διαχείρησης Δημοσίου Χρέους για το μεσημέρι. Η εν λόγω έκδοση ήταν προγραμματισμένη πριν από την υποβάθμιση και ως χθες το πρωί αντιμετωπιζόταν ως μια κίνηση ρουτίνας.

Μετά από το χτύπημα της Moody's, όμως, αποκτά ξαφνικά έναν κομβικό ρόλο και μια ξεχωριστή σημασία.

Κι αυτό γιατί θα είναι το πρώτο τεστ, στο οποίο θα υποβληθεί η ελληνική οικονομία, εντός κι εκτός συνόρων, μετά την ανακοίνωση της Moody's.

Από τον βαθμό υπερκάλυψής της αλλά και τη διαμόρφωση του επιτοκίου της, θα κριθεί αν και κατά πόσο το χτύπημα του εν λόγω οίκου ήταν αποφασιστικό για την επόμενη μέρα της οικονομίας.

Και θα εξαχθούν τα πρώτα χρήσιμα συμπεράσματα για το πως θα πρέπει να χειρισθεί τη νέα κατάσταση πραγμάτων η κυβέρνηση.

Γι' αυτό και στο οικονομικό επιτελείο βρίσκονται από το πρωί σε κατάσταση εγρήγορσης, ενόψει των εξελίξεων του μεσημεριού. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, εκεί γύρω στις 12.00 τα αποτελέσματα της έκδοσης, θα έχουν γίνει γνωστά.

Πηγή: www.newscode.gr

Σχόλια