Οι εντάσεις στην Β. Αφρική μέσα από έναν χάρτη! Η πολιτική προστασία που δρα στο Διαδίκτυο!

Δείτε τον χάρτη (από το SkyTG24) με τις περιοχές έντασης στην Λιβύη. Μπείτε στην ανάρτηση και κάντε κλικ στον χάρτη για μεγέθυνση. Εδώ, Libya Crisis Map, μπορείτε να δείτε τον χάρτη από το γραφείο συντονισμού ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ. Ο χάρτης συστάθηκε προκειμένου να βοηθηθεί ο ΟΗΕ στην διαχείριση του προσωπικού του στο έδαφος της Λιβύης. Η συστασή του έγινε από την Stand By Task Force.
Η Stand By Task Force είναι μια ομάδα που χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τους online χάρτες ως υποστήριξη της βοήθειας σε περιπτωσεις καταστροφών και εκτάκτου ανάγκης. Δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2010 και ήδη έχει δώσει θετικά δείγματα γραφής σε περιπτώσεις όπως το δημοψήφισμα στο Σουδάν, του κυκλώνα Γιάσι στην Αυστραλία και του πρόσφατου σεισμού που κτύπησε την Ν. Ζηλανδία. Τώρα αντιμετωπίζει την κρίση στην Λιβύη.
Το αποτέλεσμα της συνεργασίας με τον ΟΗΕ είναι ένας χάρτης που μετράει μέχρι τώρα περισσότερες από 500 αναφορές που έχουν συλλεχθεί από διεθνή και τοπικά μέσα αλλά και από πήγές όπως το Twitter. Οι πληροφορίες έχουν τοποθετηθεί πάνω στον χάρτη, ενώ όπου είναι δυνατόν, έχουν διασταυρωθεί και επιβεβαιωθεί. Αφορούν τομείς όπως τους πρόσφυγες, τις ανθρωπιστικές δράσεις καθώς και τα επεισόδια βίας.

Σχόλια