Τραγωδία

Συνεχίζονται οι έρευνες στον κόλπο της Σούδας για τον εντοπισμό επιζώντων, μετά την τραγωδία, με τρεις νεκρούς, τα ξημερώματα. Κατά τον κατάπλου του πλοίου «Ionian King» 49 μετανάστες από το Μπαγκλαντές, που επέβαιναν στο πλοίο, πήδηξαν...
στη θάλασσα πριν το καράβι δέσει στο λιμάνι. Δύο άνθρωποι πνίγηκαν στα νερά του λιμανιού της Σούδας, και περισυνελέγησαν νεκροί, άλλος ένας πέθανε από κρυοπληξία και 11 αγνοούνται.
Ο θάλαμος επιχειρήσεων του Λιμενικού ενημερώθηκε για το περιστατικό στις 6 το πρωί. Από τις έρευνες εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν 35 άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Χανίων και στο Ναυτικό Νοσοκομείο. Ο ένας από αυτούς απεβίωσε κατά την μεταφορά του.
Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, οι μετανάστες χρησιμοποίησαν βοηθητικό σχοινί και κατέβηκαν στην θάλασσα από την πλώρη του πλοίου, το οποίο μετέφερε 1.288 επιβάτες, στην πλειοψηφία τους υπηκόους Μπαγκλαντές. Σύμφωνα με την κατάσταση επιβατών του πλοίου αναζητούνται ακόμη 11 επιβάτες.
Οι έρευνες συνεχίζονται στην περιοχή με δύο πλωτά περιπολικά, ένα φουσκωτό σκάφος και ένα περιπολικό όχημα του Λιμενικού Σώματος, δύο ρυμουλκά σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού, πέντε φουσκωτά του Ναυστάθμου Κρήτης, αλιευτικά σκάφη, καθώς και με ένα ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σχόλια