Κατέθεσε αγωγή ο Τσοχατζόπουλος...

Ο πρώην υπουργός Α.Τσοχατζόπουλος κατέθεσε σήμερα μέσω των δικηγόρων του αγωγή σε βάρος της Ανώνυμης Εταιρείας «REAL MEDIA», καθώς και του εκδότη και διευθυντή της εφημερίδας «REAL NEWS» Ν. Χατζηνικολάου για τα όσα ψευδή συκοφαντικά και υβριστικά για το πρόσωπό του γράφτηκαν στη συγκεκριμένη εφημερίδα και ειπώθηκαν μέσω...
της ραδιοφωνικής εκπομπής του δεύτερου κατά το τελευταίο διάστημα


Σχόλιο: Το θράσος του κυρίου Τσοχατζόπουλου δεν έχει όρια...

Σχόλια

  1. Δεν ξέρω αν όλα αυτά είναι παραμύθια ή πραγματικότητα.
    Εκείνο που μου δημιουργεί ερωτηματικά είναι ότι ο κος Άκης Τσοχατζόπουλος συναλλασσόταν για υποθέσεις ακινήτων του ή της συζύγου του μέσω offshore εταιρειών.
    Και το περίεργο είναι όπως λένε, το σπίτι που μένει μεταβιβάστηκε στην συζύγου του από offshore του εξωτερικού (?) λίγες μέρες προτού ισχύσει ο νέος φορολογικός νόμος.
    Ο νόμος αυτός αύξανε κατά πολύ το ποσοστό φόρου που εισπράττει το Δημόσιο επί της αντικειμενικής αξία των ακινήτων που ανήκουνε σε οff shore εταιρείες.
    Συγκεκριμένα:
    Με το νόμο 3091/2002 ο εν λόγω φόρος ανερχόταν σε ποσοστό τρία τοις εκατό (3%) ετησίως επί της ανωτέρω αξίας.
    Όμως με το άρθρο 57 του νόμου 3842/2010 που η ισχύς του αρχίζει από τον Απρίλιο του 2010, ο φόρος αυξήθηκε σε δεκαπέντε τοις εκατό (15%) ετησίως.
    Δηλαδή ο ιδιοκτήτης (off shore) ουσιαστικά θα απολέσει το ακίνητο περίπου σε 6 ½ χρόνια. Για το ακίνητο του Άκη στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου π.χ με αντικειμενική αξία 1,2 εκατομμυρίων ευρώ, η «ιδιοκτήτρια» offshore θα κατέβαλε 180.000 € ετησίως ως ειδικό φόρο (αντί των 36.000 που ήτανε υποχρεωμένη να καταβάλει με τον παλιό νόμο)
    Σε 6 με 7 χρόνια δηλαδή θα έχει πληρώσει φόρο ίσο με την αντικειμενική αξία του ακινήτου.
    Πιστεύω ότι «ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον».
    Και τώρα που ζορίζουν άγρια οι καταστάσεις, θα μάθουμε όλη την αλήθεια για την «πολιτεία» του κάθε ενός που ακούστηκε το όνομά του…
    Διαφορετικά θα δούμε μπροστά από τους κεσέδες των δημοσίων ταμείων να ξεφαντώνει το «κίνημα» πολιτών :
    Δεν πληρώνω….δεν πληρώνω…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε τελική ανάλυση το ζήτημα πρέπει να ερευνηθεί. Αν είναι καθαρός δεν έχει τίποτε να φοβάται.
    Από την άλλη βέβαια, αν όντως ο Χατζηνικολάου ψεύδεται, καλά κάνει και του κάνει μήνυση. Μπορεί οι πολιτικοί να έχουν χεσμένη την φωλιά τους αλλά και οι δημοσιογράφοι έχουν αποθρασυνθεί εντελώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου