ΠΡΟΣΟΧΗ στην αναπαστερίωση των γαλάτων.


Ξέρετε ότι αν το γάλα στο χάρτινο η στο μπουκάλι δεν πουληθεί στην καθορισμένη χρονική διάρκεια επιστρέφει στη βιομηχανία για να αναπαστεριωθεί και να ξαναγυρίσει στο σουπερμάρκετ; Απίστευτο; Ο νόμος επιτρέπει τις μεγάλες βιομηχανίες να επαναλάβουν τη διαδικασία έως 5 φορές, κάτι που αφήνει το γάλα χωρίς γεύση και τελικά χωρίς ποιότητα και διατροφική αξία.
Όταν το γάλα φτάνει …στο σουπερμάρκετ για την πώληση, φέρνει έναν αριθμό η ένα γράμμα στο κάτω μέρος η ακόμη και στο πάνω μέρος της συσκευασίας του. Αυτό το νούμερο είναι από το 1 έως το 5 και το γράμμα από το Α εως το Ε στα λατινικά.
Αρκεί να αγοράζετε γάλα που φέρει έως τον αριθμό 3 η C, δηλαδή γάλα που έχει ανά-παστεριωθεί 3 φορές. Σας συμβουλεύουμε να μην αγοράζετε γάλα με αριθμό 4 ή 5 και σε γράμμα D η E γιατί η ποιότητά του έχει καταστραφεί.


Αν αγοράζετε κασόνι με μπουκάλια γάλα, ο ίδιος αριθμός αναγράφεται στο κάτω μέρος του, 1 – 5 η D -E. Αν έχει τον αριθμό 1 – A σημαίνει ότι βγαίνει από το εργοστάσιο για πρώτη φορά, αλλά αν έχει τον αριθμό 4 – D σημαίνει ότι έχει ήδη γυρίσει πίσω στη βιομηχανία 3 φορές.
Την επόμενη φορά που θα αγοράσετε γάλα, κοιτάξτε στον πάτο του μπουκαλιού η στο πάνω μέρος του.
Μην αγοράσετε γάλατα με αριθμό 4 ή 5 η D -E, ούτε ακόμα και με 3 – C, αν είστε λεπτομερείς στις αγορές σας.
Σκεφτείτε ότι το MILKO που όλοι γνωρίζουμε ότι φτιαχνόταν από γάλατα που είχαν λήξει και είχαν επιστρέψει πίσω στο εργοστάσιο τα οποία πρέπει να είχαν αναπαστεριωθεί από 5 φορές και πάνω !!!!!
Δηλαδή….ΦΡΕΣΚΟΤΑΤΟ !!!!

Με τιμή.
Κριαράς Νικόλαος.
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος।




totefteri.blogspot.com

Σχόλια