Η αεργία ως προστατευόμενο επάγγελμα

Tου Στεφανου Κασιματη / kassimatis@kathimerini.gr

Το θέμα είχε απασχολήσει στο παρελθόν τη στήλη, επανέρχομαι όμως σήμερα, επειδή προχθές συζητήθηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, όπου και καταψηφίσθηκε από τα δύο μεγάλα κόμματα πρόταση νόμου του ΚΚΕ, η οποία, αν εφαρμοζόταν ποτέ, θα επέφερε την αναγωγή της αεργίας σε επάγγελμα, προστατευόμενο μάλιστα από το κράτος, όλο αυτό δε μέσω της κρατικοποίησης της ανεργίας.

Εν περιλήψει, το ΚΚΕ πρότεινε τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας 1.120 ευρώ μηνιαίως «σε όλους του ανέργους, χωρίς όρους, προϋποθέσεις και περιορισμούς». Καθώς επίσης και πλήρη κάλυψη συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, μείωση κατά 30% στα τιμολόγια ρεύματος, ύδρευσης, τηλεφώνου (όχι κινητού...) και, τέλος, αναστολή κάθε δανειακής υποχρέωσης! Δεν μου κάνει την παραμικρή εντύπωση η ανευθυνότητα του ΚΚΕ. Aπορώ όμως πώς ένα τέτοιο νομοσχέδιο το καταψήφισε η Ν.Δ.!



Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Σχόλια

  1. Τι ηλίθια πολιτική πρόταση Θεέ μου!!!!
    Πως είναι δυνατόν όταν ο νεοπροσλαμβανόμενος παίρνει 700 μικτά (καθαρά περίπου γύρω στα 570), γιατί να μη επιδιώξει να μείνει άνεργος προκειμένου να πάρει 1120 € και τα ένσημα από πάνω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ΚΚΕ έχει κάνει διπλωματική πάνω στις ηλίθιες προτάσεις! Μην το ψάχνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου