Καταδικάζει το Ιράν την επέμβαση στη Λιβύη

Το Ιράν «καταδικάζει τη στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη» των δυτικών χωρών που επιζητούν «να βάλουν χέρι στο πετρέλαιό» της, δήλωσε τη Δευτέρα ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, σημειώνοντας ότι η Τεχεράνη «υποστηρίζει» την εξέγερση στη Λιβύη.

«Το Ιράν καταδικάζει τη στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη» δυτικών χωρών, οι οποίες «επιζητούν να βάλουν χέρι στο πετρέλαιο» αυτής της χώρας, δήλωσε ο Χαμενεΐ σε ομιλία του στη Μασχάντ, η οποία αναμεταδόθηκε απευθείας από την κρατική τηλεόραση, κατά την οποία σημείωσε ότι το Ιράν «υποστηρίζει» το λιβυκό λαό που εξεγέρθηκε κατά του Καντάφι.

Το Ιράν υποστηρίζει «όλα τα κινήματα εξέγερσης» στην περιοχή που έχουν για σύνθημά τους «το Ισλάμ [...] και την ελευθερία», χωρίς να κάνει διακρίσεις μεταξύ σιιτών και σουνιτών, προσέθεσε εξάλλου ο Χαμενεΐ. «Το Ιράν υποστηρίζει όλα τα κινήματα εξέγερσης και λαϊκών διεκδικήσεων [...], τα οποία έχουν για σύνθημά τους το Ισλάμ και την ελευθερία», είπε, σημειώνοντας ότι το Ιράν δεν κάνει διακρίσεις μεταξύ «σιιτών και σουνιτών».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι οι αποτυχίες των ΗΠΑ στην περιοχή θα συνεχιστούν και κατηγόρησε τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα ότι «ψεύδεται», όταν λέει ότι υποστηρίζει τον ιρανικό λαό. «Οι αποτυχίες των ΗΠΑ στην περιοχή θα συνεχιστούν χάρη στο Θεό», σημείωσε ο Χαμενεΐ, ο οποίος κατηγορεί την Ουάσινγκτον ότι επιζητεί να επωφεληθεί των λαϊκών κινημάτων αμφισβήτησης στις χώρες της περιοχής.

«Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι υποστηρίζει τον ιρανικό λαό. Αυτοί διατείνονται ότι τάσσονται κατά των δικτατόρων και ότι είναι υποστηρικτές των λαών. Ψεύδονται», σημείωσε ο αγιατολάχ κατά το μήνυμά του προς το λαό για το ιρανικό Νέο Έτος.

Η Ουάσινγκτον υποστήριξε μέχρι τέλους τον Αιγύπτιο πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ και τον Τυνήσιο πρόεδρο Μπεν Άλι, οι οποίοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την εξουσία μετά τις λαϊκές εξεγέρσεις εναντίον τους, κατέληξε ο αγιατολάχ Χαμενεΐ.

Πηγή: Ant1online

Σχόλια