Νοικοκύρεμα στο Νοσοκομείο Κομοτηνής έφερε η Διοίκηση Χατζηνέστωρος (Δείτε το βίντεο)



Μείωση δαπανών κατά 2 εκ. ευρώ το 2010 σε σχέση με το 2009...

Αύξηση πληρότητας και μείωση του κόστους ανά ασθενή...

Πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού και γιατρών...

«Να έρχεται ο κόσμος με το βιβλιάριο του στο Νοσοκομείο»

«Το 5ευρω το καταβάλει ο ασθενής που εξετάζεται και δεν εισάγεται για νοσηλεία»

Την έκδοση οικοδομικής άδειας περιμένει το Υπουργείο Υγείας προκειμένου να ανακοινωθεί η ανέγερση νέου Νοσοκομείου στην Αίγειρο

Τον απολογισμό της μέχρι σήμερα θητείας του έκανε την Πέμπτη (10/3) ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κομοτηνής, Ηρακλής Χατζηνέστωρος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ.

Ο κ. Χατζηνέστωρος αναφέρθηκε στα οικονομικά του νοσοκομείου, στη μείωση δαπανών αλλά και στην αύξηση εσόδων που παρατηρήθηκε, στην αύξηση της πληρότητας, στις προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού αλλά και ιατρών, στο 5ευρω που καλείται να καταβάλει ο εξεταζόμενος αλλά και στο νέο νοσοκομείο Κομοτηνής, που θα ανεγερθεί στην Αίγειρο, και το οποίο θα ανακοινωθεί όταν εκδοθεί η σχετική οικοδομική άδεια.

Μείωση δαπανών κατά 2 εκ. ευρώ σε σχέση με το 2009

Για τη μείωση δαπανών, ο κ. Χατζηνέστωρος σημείωσε πως «το 2010 πήγε καλά σε σχέση με τα παλαιότερα χρόνια. Χαρακτηριστικά μπορώ να πω ότι το 2010 κόστισε στο ελληνικό δημόσιο περίπου 2 εκ. ευρώ λιγότερα σε σχέση με το 2009 σχετικά με τα λειτουργικά έξοδα. Αυτά τα χρήματα εξοικονομήθηκαν από τη σπατάλη που γινόταν τα προηγούμενα χρόνια. Δεν υπάρχουν πια κουβανέζες και κουβαδιάτικα, δηλ δεν υπάρχουν υλικά τα οποία πετιόντουσαν άκριτα και χωρίς να υπάρχει λόγος κατά τη λειτουργία του νοσοκομείου.

Υπάρχει μία μείωση δαπάνης στα ορθοπεδικά κατά 38%. Υπάρχει μείωση κατά 28% στο επιδεσμικό και λοιπό υλικό, στα φάρμακα κατά 14%.

Το Νοσοκομείο Κομοτηνής από τον Ιούνιο διαπραγματεύεται την αγορά φαρμάκων απευθείας με τις φαρμακευτικές εταιρείες. Το ίδιο σκεύασμα, το οποίο το αγοράζαμε 60€, αυτή τη στιγμή το αγοράζουμε με 15€. Ορθοπεδικό υλικό, το οποίο αγοράζαμε 3.500-4.000€ αυτή τη στιγμή το αγοράζουμε με 1.700€ από την ίδια εταιρεία. Βασιζόμαστε στο Παρατηρητήριο Τιμών και μειώνουμε τις δαπάνες μας».

Πηγή: ΦΩΝΗ

Σχόλια