Επιπλέον τρεις νεκροί απο το Μπαγκλαντές στον κόλπο της Σούδας

Οι σοροί τριών ακόμη νεκρών υπήκοων του Μπαγκλαντές εντοπίστηκαν σήμερα στην θαλάσσια περιοχή Βόρεια του κόλπου της Σούδας...
ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε πέντε ενώ εκφράζονται φόβοι πως ο αριθμός αυτός ενδέχεται να αυξηθεί, εαν συνυπολογιστεί πως εκτός απο τους δύο που είχαν πεθάνει στα παγωμένα νερά της Σούδας την Κυριακή 6/3, υπήρχαν 11 αγνοούμενοι.
Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr ο διοικητής του Λιμενικού Τμήματος Σούδας κ. Νεκτάριος Μπονωτάκης, Το θρίλερ ξεκίνησε σήμερα το πρωί καθώς,"όταν ο Ναύσταθμος Κρήτης ενημέρωσε το Λιμενικό Τμήμα Σούδας πως είχε εντοπιστεί η σορός ενός ατόμου να επιπλέει. Στο σημείο έσπευσαν σκάφος του Λιμενικού , όπου στην ίδια περιοχή βρέθηκαν οι σοροί δύο ακόμη ατόμων."
Αμέσως σήμανε συναγερμός και με την κινητοποίηση και άλλων σκαφών και απο τον Ναύσταθμο, οι έρευνες , ουσιαστικά ξεκινούν απο την αρχή, στην ευρύτερη περιοχή του κόλπου της Σούδας, θα διαρκέσουν μέχρι την δύση του ηλίου και όπως είπε ο κ.Μπονωτάκης θα συνεχιστούν και αύριο το πρωί.
"Δυστυχώς η ελπίδα μας πως και οι 11 αγνοούμενοι είχαν καταφέρει να βγούν στην στεριά διαψεύστηκε" ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του κ.Μπονωτάκη.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις , τα ξημερώματα της Κυριακής 6/3 όταν οι 49 υπήκοοι Μπαγκλαντές, προερχόμενοι απο την Λιβύη, με το πλοίο Ιόνιαν Κίνγκ και κατα τον κατάπλου του πλοίο στο λιμάνι της Σούδας, πήδηξαν στην θάλασσα, ένας πνίγηκε αμέσως, ένας ακόμη πέθανε μετά την ανάσυρσή του λόγω κρυοπληξίας, ενώ αγνοούντο 11 ακόμη άτομα.
Οι ελπίδες όλων ήταν πως αυτοί θα είχαν καταφέρει να βγούν στην στεριά , και παρά τις πολύ κακές καιρικές συνθήκες, πως είχαν βρεί κάπου καταφύγιο. Όμως η σημερινή ανεύρεση των τριών νεκρών ανατρέπει τα δεδομένα.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις , οι τρείς που εντοπίστηκαν σήμερα, πνίγηκαν λίγο μετά την πτώση τους στην θάλασσα και οι σοροί τους βυθίστηκαν αμέσως ενώ μετά την πάροδο των οκτώ ημερών αναδύθηκαν στην επιφάνεια.


tromaktiko

Σχόλια