Απ. Γκλέτσος: Δεν κατεβαίνω για βουλευτής

Η θητεία του ως δήμαρχος Στυλίδας ξεκίνησε επεισοδιακά, αφού κάποια στιγμή βρέθηκε να φοράει χειροπέδες. Παρ’ όλα αυτά, δηλώνει ότι διανύει την πιο όμορφη και δημιουργική περίοδο της ζωής του. Ο Απόστολος Γκλέτσος μιλάει στο ΛΟΙΠΟΝ για τη δυσάρεστη αυτή εμπειρία και τον τρόπο που τη βίωσε η κόρη του, για την οικονομική κρίση, για τα λάθη των πολιτικών και των πολιτών. - Πώς τα πάτε με τη νέα σας ιδιότητα, αυτή του δημάρχου;
«Περνάω τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωή μου. Μου αρέσει πολύ αυτό που κάνω».
- Η θητεία σας όμως ξεκίνησε επεισοδιακά, το περιμένατε;
«Όχι, τόσο επεισοδιακά δεν το περίμενα».
- Είχατε φανταστεί ποτέ ότι μπορεί να σας βάλουν χειροπέδες;
«Ομολογώ πως δεν το είχα φανταστεί ποτέ».
- Πώς σας φαίνεται το κίνημα «Δεν πληρώνω»;
«Η δική μας περίπτωση ήταν εντελώς διαφορετική. Εμείς ζητήσαμε τα δικαιώματα μας, τα κεκτημένα μας, δηλαδή παράπλευρες οδούς που γράφουν οι συμβάσεις. Τώρα το «Δεν πληρώνω» έχει μια λογική, με την έννοια ότι από τη στιγμή που κόβονται όλα -μισθοί, συντάξεις- και δεν πληρώνομαι, δεν πληρώνω κιόλας. Τι να κάνω δηλαδή;».
- Πώς νιώσατε όταν σας φόρεσαν χειροπέδες;..
«Πολύ άσχημα.Ηταν δύσκολο για μένα, ήξερα ότι θα παιχτεί στα κανάλια και φοβόμουν μήπως το δει το παιδί μου».
- Το είδε τελικά η μικρή;
«Ναι, και δεν ήταν και το καλύτερο της. Πήγαμε και σε παιδοψυχολόγο να μας πει τη γνώμη του… Τέλος πάντων, το ξεπεράσαμε».
- Ως δήμαρχος έρχεστε σε επαφή με πολύ κόσμο. Ακούτε πράγματα που ίσως δεν το περιμένατε ότι συμβαίνουν γύρω μας;
«Εγώ ήμουν πάντα δίπλα στον κόσμο, δεν ζούσα αλλού. Κάθε μέρα πηγαίνω με σφιγμένο το στομάχι στο γραφείο, διότι υπάρχουν απέξω ουρές, τόσο από απλούς ανθρώπους που ψάχνουν τα βρουν το μεροκάματο των 30 ευρώ όσο και από παιδιά με ντοκτορά, που ζητάνε δουλειά. Κι εγώ, δυστυχώς, δεν έχω να τους δώσω. Προσπαθώ με χίλιους δύο τρόπους να ανοίξω τις αγορές, να βρουν δουλειά οι άνθρωποι με κάθε θυσία. Αυτή τη στιγμή το μεγάλο πρόβλημα, ο θάνατος της ελληνικής κοινωνίας, είναι η ανεργία».
- Θα το σκεφτόσασταν να θέσετε υποψηφιότητα για βουλευτής;
«Ούτε με όλα τα εκατομμύρια του κόσμου. Εγώ ήρθα εδώ για να έχω μια ποιότητα ζωής και να κάνω αυτό που μου αρέσει πολύ, να προσφέρω στον τόπο μου. Δεν υπάρχει περίπτωση να σκεφτώ κάτι διαφορετικό».
- Πολλοί πολιτικοί ξεκινούν με την καλύτερη διάθεση, στη συνέχεια όμως μπαίνουν κι αυτοί στο σύστημα. Εσείς είστε αποφασισμένος να χτυπήσετε την εξουσία;
«Έχω δείξει τα πρώτα δείγματα γραφής. Από δω και πέρα θα με κρίνει ο χρόνος. Σήμερα που μιλάμε δεν μπορείτε να μου καταλογίσετε κάτι τέτοιο, αύριο ποιοδ ξέρει;».
- Ως δήμαρχοι είστε αποφασισμένος να κατεβείτε στους δρόμους με τον κόσμο;
«Οι καιροί είναι διεκδικητικοί. Αν αφήσεις τον άλλο να σου πάρει την μπουκιά από το στόμα, θα σ’ την πά­ρει. Πρέπει όμως ό,τι κάνεις να το ζυγίζεις πρώτα και να το οργανώνεις σωστά».
- Αν τελικά οι αγρότες κατέβουν στα μπλόκα, θα σας δούμε κι εσάς εκεί;
«Θα δούμε πρώτα τι αγρότες είναι, τι ζητάνε και πώς το ζητάνε. Δεν λέμε «όποιος βγει στα μπλόκα βγαίνουμε κι εμείς». Θα εξετάσουμε, θα αξιολογήσουμε και από κει και πέρα θα αποφασίσουμε τι θα στηρίξουμε».
- Ποιο πιστεύετε ότι είναι το μεγαλύτερο λάθος των πολιτικών;
«Φοβούνται να πουν την αλήθεια. Η αλήθεια σώζει, αλλά δυστυχώς φοβούνται το πολιτικό κόστος».
- Και των πολιτών;
«Το λάθος που έκαναν οι πολίτες στην Ελλάδα είναι ότι για πολλά χρόνια έβαζαν το προσωπικό συμφέρον πάνω από το συνολικό και μακροπρόθεσμα κατέληξαν να έχουν και οι ίδιοι πρόβλημα».
- Αλήθεια, ποιοι ασκούν καλύτερα την υποκριτική τέχνη, οι ηθοποιοί ή οι πολιτικοί;
«Οι ηθοποιοί. Τους πολιτικούς πια τους «διαβάζουμε», ούτε ψέματα μπορούν να πουν, αλλά ούτε και την αλήθεια. Ακόμη και την αλήθεια τη λένε ψευδώς».
- Αν η κόρη σας σας έλεγε ότι θέλει να γίνει ηθοποιός ή πολιτικός, τι θα της λέγατε;
«Δεν πρόκειται ποτέ να της πω τι να γίνει. Εγώ απλώς θα είμαι δίπλα της, για να στηρίξω αυτό που θα απο­φασίσει, όποιο κι αν είναι».
-Ήρθε τελικά μαζί σας στη Στυλίδα;
«Όχι, θέλει να ζήσει με τη μαμά της στην Αθήνα. Δεν θέλει να αλλάξει σχολείο, γιατί θα χάσει τους συμμαθητές και τους φίλους της, και νομίζω ότι έχει δίκιο».
- Τι σας ενόχλησε φέτος στη μικρή μας οθόνη;
«Το μεγάλο τέρας ήταν το «Big Brother». Δεν ξέρω κιόλας αν πήγε καλά σε τηλεθέαση…».
- Κάποιοι μάλιστα είπαν ότι ήταν ατόπημα της Ρούλας Κορομηλά που το παρουσίασε.
«Δεν με ενδιαφέρει αυτό, δεν θα την κρίνω εγώ. Ο κάθε επαγγελματίας κάνει τη δουλειά του, αλλά σαν concept ήταν τερατούργημα».
- Χρόνος για προσωπική ζωή υπάρχει;
«Καθόλου, μηδέν!».
- Αυτό είναι καλό ή κακό;
«Για μένα καλό, μου αρέσει. Αυτά βέβαια τα λέμε τώρα… Δεν ξέρω μετά από 2 ή 3 χρόνια τι θα γίνει. Σήμερα που μιλάμε είμαι καλυμμένος 100%. Από κει και πέρα βλέπουμε».
- Κάποια στιγμή θα το ξανασκεφτόσασταν να δημιουργήσετε οικογένεια;
«Όχι, μα έχω οικογένεια, το παιδί μου, τους γονείς μου, την αδερφή μου. Τι άλλου είδους οικογένεια να κάνω;».
- Δηλαδή, δεν σκέφτεστε να ξαναπαντρευτείτε;
«Όχι, αυτό είναι το μόνο σίγουρο, δεν πρόκειται να ξαναπαντρευτώ ποτέ»

Από το "Λοιπόν"

Σχόλια

  1. Μάλιστα! Ώστε ο ρομπέν των Διοδίων δεν κατεβαίνει για βουλευτής! Και είχαμε μια σκασίλα τώρα, τι να σου πω βρε παιδί μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι που πρώτα το οργάνωσε σωστά. Γι' αυτό τον μπαγλαρώσανε! Τι χαζομάρες, θεέ μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάντως έχει δίκιο για το Big Brother.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου