Συμφώνησαν τελικά οι Τούρκοι γιά τη Λιβύη

Παίρνοντας εγγυήσεις φυσικά. Εννοείται! Όπως ενδεχομένως γνωρίζουμε οι Γάλλοι δεν θέλουν ούτε να βλέπουν τους Τούρκους μπροστά τους. Φυσικά τα αισθήματα είναι αμοιβαία.
Οι Τούρκοι νομίζουν ότι είναι μεγάλη δύναμη και συμπεριφέρονται ανάλογα. Αυτή τη φορά νιώθουν πολύ στριμωγμένοι από τις εξελίξεις στη Λιβύη, διότι βέβαια χάνουν πόντους στο διαρκές παιγνίδι για επέκταση επιρροής. Ξαφνικά ανακάλυψαν ότι εκτός από συμφέροντα υπάρχουν και άνθρωποι και άρχισαν να κατηγορούν τους Γάλλους ότι ενδιαφέρονται για τα πετρέλαια και όχι για τους ανθρώπους!!!!
Οι κατηγορίες που ήταν επίσημες, ευθείες και δημόσιες εντυπωσίασαν (αρνητικά εννοείται) τους δυτικούς. Οι Γάλλοι δεν καταδέχτηκαν να απαντήσουν δημόσια. Σήμερα το βράδυ όμως τελικά ήρθαν (οι Τούρκοι πάντα) σε συμβιβασμό και έδωσαν το ΟΚ (απαιτείται ομοφωνία) για να αναλάβει ρόλο και το ΝΑΤΟ κλπ.
Πως έγινε αυτό? Διαπραγματεύτηκαν - και πήραν σύμφωνα με αξιόπιστα δυτικά (γαλλικά) ΜΜΕ - την βιωσιμότητα κάποιων εγκαταστάσεών τους που απειλούνταν από την ανασυγκρότηση των νατοϊκών υπηρεσιών που εγκρίθηκε στη Λισσαβόνα τον Νοέμβριο του 2010.
Δεν δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες. Η ουσία είναι ότι κάτι πήραν και πλέον βλέπουν τα πράματα αλλιώς.

Πηγή: wolf

Σχόλια