Economist: Η Ιρλανδία, η Ελλάδα και η Πορτογαλία σε ένα σπιράλ

Σύμφωνα με την αυριανή έκδοση του Economist, "η προοπτική για τις προβληματικές χώρες της ευρωζώνης είναι αρνητική εξαιτίας λαθών που διέπραξαν οι Βρυξέλ- λες, το Βερολίνο και η Γαλλία". Το περιοδικό ευθυγραμμίζεται έτσι με τις πρόσφατες δηλώσεις του Lorenzo Bini Smaghi, μέλος του συμβουλίου της ΕΚΤ, σύμφωνα με τον οποίο ο κίνδυνος μίας μετάδοσης δεν είναι αμελητέος.
Ο Economist αποκαλύπτει ότι η Ελλάδα έχει χρέος 160% του ΑΕΠ, η Ιρλανδία 125% και η Πορτογαλία 100%. Δεδομένου ότι τα επιτόκια των κρατικών ομολόγων είναι εξαιρετικά υψηλά (13% για τα ελληνικά δεκαετή, 10% για τα ιρλανδικά και 8% για τα πορτογαλικά) ο κίνδυνος να μην καταφέρουν οι κυβερνήσεις να αναχρηματοδοτήσουν το χρέος παραμένει υψηλός.

Σχόλια

  1. Πάντως δεν ξέρω αν αποτελεί λύση η παύση μισθών κ.λπ. Αυτό αποτελεί μάλλον καταστροφή θα έλεγα για όλους. Σίγουρα πρέπει να γίνουν πιο ριζικές αλλαγές. Εννοώ να εφαρμοστούν λογικές Μπουτάρη. Όσους χρειαζόμαστε και τους παραγωγικούς. Όσοι είναι τεμπεληδες κλπ ας μην επιβαρύνουν τον προυπολογισμό. Αυτό αφορά το δημόσιο τομέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου