Ο Θέμος και η Express Service

Ο υπουργός Οικονομικών, αρνήθηκε κατηγορηματικά πως υπάρχει ζήτημα διαγραφής χρεών του ιδιοκτήτη της Express Service. Μίλησε μάλιστα για δύο εξώδικα που απέστειλε τις τελευταίες εβδομάδες ο εκδότης της εφη- μερίδας «Πρώτο Θέμα», Θέμος Αναστασιάδης, στον υπουργό, σε συνέχεια απάντησης του κ. Παπακωνσταντίνου σε ερώτηση στη Βουλή σχετικά με την εκκρεμή έρευνα του ΣΔΟΕ (σε βάρος του εκδότη) κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας.
Επισημαίνει μάλιστα ότι: «τα εξώδικα αποτελούν πρωτόγνωρη πρακτική και προφανή προσπάθεια εκφοβισμού και παρακώλυσης της έρευνας των αρμόδιων υπηρεσιών. Η εποχή που κάποια Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης χρησιμοποιούσαν δήθεν "αποκαλύψεις" για να σκεπάζουν τις δικές τους υποχρεώσεις απέναντι στο κράτος και μπορούσαν να πετυχαίνουν προνομιακή μεταχείριση έχει περάσει ανεπιστρεπτί», για να καταλήξει ότι θα καταθέσει αγωγή κατά της εφημερίδας για συκοφαντική δυσφήμηση.
Ο Αναστασιάδης έχει πρόβλημα με τα οικονομικά του και προσπαθεί με ελιππή παρουσίαση στοιχείων να δημιουργήσει εντυπώσεις. Δεν του βγαίνει όμως! Τα 5εκ του τον αναζητούν!

Σχόλια

  1. Στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών διευκρινίζεται ότι οι δύο αποφάσεις αφορούν την ατομική επιχείρηση του Ιωάννη Ραπτόπουλου και όχι την ανώνυμη εταιρεία Express Service, σημειώνοντας ότι «σε καμία περίπτωση δεν υπογράφτηκε άρση μέτρων σε υπό πτώχευση εταιρεία».
    Αναφερόμενος στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου περί μη υπαγωγής στον ΦΠΑ της οδικής βοήθειας έναντι συνδρομής, καθώς θεωρείται ασφαλιστική υπηρεσία, τονίζεται ότι ο φόρος είναι επιστρεπτέος κατόπιν ελέγχου.
    Στην ίδια περίπτωση εμπίπτει και η υπόθεση της ατομικής επιχείρησης του κ. Ραπτόπουλου, ο οποίος -σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου- έχει οφειλές 6.605.643 ευρώ και 7.043.859 ευρώ και επειδή αξιώνει την επιστροφή ΦΠΑ 27 εκατ. ευρώ, προχώρησαν σε μερική άρση των μέτρων της δέσμευσης του 50% των καταθέσεων σε τράπεζες για περιορισμένο χρονικό διάστημα, μέχρι να εκκαθαριστεί το επιστρεπτέο ποσό ΦΠΑ και να γίνει ο συμψηφισμός.
    Σύμφωνα με το υπουργείο, η απόφαση ελήφθη για να μη διακινδυνεύσει η συνέχιση λειτουργίας της επιχείρησης, η οποία απασχολεί 1.300 εργαζόμενους, διευκρινίζοντας πως ανάλογη απόφαση έχει ληφθεί για άλλη εταιρεία του ίδιου κλάδου, ύστερα από εισήγηση των φορολογικών αρχών, και κυρίως ότι οι δύο αποφάσεις δεν επιτρέπουν τη χορήγηση πιστοποιητικών και βεβαιώσεων, που απαιτούνται για τη μεταβίβαση των περιουσιακών τους στοιχείων. Ο υπουργός αρνείται επίσης πως έχει «σχέσεις» με πρόσωπα που εργάζονται στη συγκεκριμένη εταιρεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου