Μαρίν Λε Πεν: H Ευρώπη δεν έχει τη δυνατότητα για νέους μετανάστες


Στους μετανάστες που βρίσκονται στο ιταλικό νησί Λαμπεντούζα, όπου την υποδέχτηκε αντιρατσιστική ομάδα διαδηλώνοντας, απευθύνθηκε τη Δευτέρα η ηγέτιδα της γαλλικής ακροδεξιάς, Μαρίν Λε Πεν.

«Σας συμπονώ βαθύτατα. Όμως η Ευρώπη δεν έχει τη δυνατότητα να σας υποδεχτεί, δεν έχουμε πλέον τα οικονομικά μέσα», είπε η Λε Πεν σε δύο εκπροσώπους των χιλιάδων μεταναστών που έφτασαν τις τελευταίες εβδομάδες στην Ιταλία από την Τυνησία.

Η Ευρωβουλευτής και πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου (FN) πραγματοποίησε αυτήν την τρίωρη επίσκεψη στη Λαμπεντούζα για «να τραβήξει την προσοχή» των μέσων ενημέρωσης στη συρροή των ξένων που, όπως υποστηρίζει, «μπορεί αύριο να μετριούνται σε εκατοντάδες χιλιάδες».

Η Λε Πεν, που συνοδευόταν από τον αντιπρόεδρο του κόμματός της Λουί Αλιό και τον Ιταλό βουλευτή της Λέγκας του Βορρά Μάριο Μποργκέζιο, έδωσε συνέντευξη τύπου στους δεκάδες δημοσιογράφους, από πολλές ευρωπαϊκές χώρες, που κάλυψαν την επίσκεψή της.

«Στόχος μου δεν είναι να κάνω προπαγάνδα. Προτιμώ να τους λεω την αλήθεια, η Ευρώπη είναι σε κατάσταση χρεοκοπίας», επανέλαβε, εκφράζοντας τη λύπη της που η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν παρέχει καμία λύση στο πρόβλημα. Η Λε Πεν προτείνει το πολεμικό ναυτικό των χωρών να εμποδίζει την αποβίβαση των λαθρομεταναστών και να τους οδηγεί στη χώρα προέλευσής τους.

Η Λε Πεν έγινε πάντως δεκτή στο νησί από μια διαδήλωση πολλών δεκάδων ατόμων που φώναζαν «Έξω οι ρατσιστές». Οι διαδηλωτές είχαν γράψει στα γαλλικά και στα ιταλικά συνθήματα όπως «Αλληλεγγύη» και «Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφότητα και για όσους δεν έχουν χαρτιά».

Πηγή: Σκάι.gr

Σχόλια