Προσφυγή Olympic Air – Aegean κατά της Κομισιόν

Προσφυγή από κοινού στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο θα καταθέσουν από κοινού στο επόμενο διάστημα η Aegean και η Olympic Αir ζητώντας την ακύρωση της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού, με την οποία δεν επετράπη η συγχώνευση των δυο εταιρειών.

Παράλληλα, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, στην πρώτη συνεδρίαση με τη νέα του σύνθεση, αποφάσισε την αναμόρφωση την στρατηγική της ΟΑ στοχεύοντας στην εστιασμένη στρατηγική της ανάπτυξη ώστε η Olympic Air να αναδειχθεί ηγετική δύναμη στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης εκμεταλλευόμενη το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της υψηλής ποιότητας του προϊόντος της.

Η πρόσφατη απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού καθώς και οι δυσχερείς συνθήκες και μεσοπρόθεσμες προοπτικές της αγοράς, υποχρεώνουν την εταιρεία να επανεξετάσει το πρόγραμμα δρομολογίων της, και να διαμορφώσει το πτητικό της έργο ώστε αυτό να ανταποκρίνεται στο νέο στρατηγικό σχεδιασμό της.

Στο πλαίσιο αυτό, στο πρόγραμμα πτήσεων εσωτερικού προστίθενται τα δρομολόγια Αθήνα - Κέρκυρα, Αθήνα – Αλεξανδρούπολη, Θεσσαλονίκη – Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη – Χανιά, Θεσσαλονίκη – Μυτιλήνη και Θεσσαλονίκη – Ρόδος.

Παράλληλα, αναπροσαρμόζεται το διεθνές δίκτυο με τη διατήρηση ή και επέκταση των πτήσεων προς Άμστερνταμ, Βελιγράδι, Βουκουρέστι, Κάιρο, Κωνσταντινούπολη, Λάρνακα, Σόφια και Τίρανα ενώ παράλληλα θα διακοπούν τα δρομολόγια προς Βιέννη, Βρυξέλλες, Λονδίνο και Παρίσι.

Συγχρόνως, διατηρούνται όλες οι υπάρχουσες συμφωνίες για πτήσεις κοινού κωδικού (code share) με την Delta όσον αφορά τις πτήσεις προς ΗΠΑ και την Etihad προς Αυστραλία και Νότιο Αφρική ενώ αξιολογούνται και νέες συμφωνίες με σκοπό την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού της εταιρίας.

Ο πρόεδρος της Olympic Air Γιάννης Καρακαδάς τόνισε ότι «χαράζουμε σήμερα μια νέα πορεία ανασύνταξης, προκειμένου να θωρακίσουμε τη βιωσιμότητα των αρχικών μας δεσμεύσεων. Η νέα στρατηγική μας συνυπολογίζει προφανώς τόσο την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού όσο και τη συνεχιζόμενη αναστάτωση στις αγορές.

Ωστόσο κεντρικός και αδιαπραγμάτευτος στόχος μας παραμένει η παροχή υψηλότατου επιπέδου υπηρεσιών στο επιβατικό μας κοινό ενώ η ανασυγκρότηση του δικτύου μας θα μας επιτρέψει στο εξής την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προκλήσεων που μας περιβάλλουν για τη διατήρηση του ηγετικού προφίλ της Olympic Air στην ευρύτερη περιοχή μας».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από skai.gr

Σχόλια