Ξεχείλισαν από κέρδη οι περιβόητες "αγορές" που πτωχεύουν κράτη!

Τα δέκα μεγαλύτερα hedge funds (επενδυτικά κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου) είχαν στο δεύτερο εξάμηνο του 2010 κέρδη 28 δισ. δολαρίων για τους πελάτες τους, ποσό που είναι μεγαλύτερο κατά 2 δισ. δολάρια από τα καθαρά κέρδη των έξι μεγάλων επενδυτικών τραπεζών - Goldman Sachs, JPMorgan, Citigroup, Morgan Stanley, Barclays και HSBC - σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι τα στοιχεία προέρχονται από μία επικαιροποιημένη ανάλυση για τα κέρδη των hedge funds για τους πελάτες τους, η οποία έγινε από την εταιρεία LCH Investments.

Συνολικά, τα δέκα μεγαλύτερα επενδυτικά κεφάλαια είχαν από την ημέρα της ίδρυσής τους κέρδη ύψους 182 δις. δολαρίων για τους πελάτες τους. Τα μεγαλύτερα κέρδη είχε το Quantum Fund του μεγαλοεπενδυτή Τζορτζ Σόρος που ιδρύθηκε το 1973 με το ποσό των 35 δις. δολαρίων, ενώ πολύ κοντά έρχεται το fund του Τζον Πόλσον με κέρδη 32,2 δισ. δολάρια για τους πελάτες του από το 1994.

Τα κέρδη του τελευταίου προήλθαν κυρίως από «στοιχήματα» εναντίον τραπεζών, καθώς είχε προβλέψει τη μεγάλη χρηματοπιστωτική κρίση του 2007/2008, ενώ πέρυσι το ταμείο του κ. Πόλσον στοιχημάτισε στην οικονομική ανάκαμψη και το χρυσό.

Πηγή: Greek Money

Σχόλια