Μυστήριο ο θάνατος 2 εργαζομένων στο εργοστάσιο της Φουκοσίμα

Σοκ και ερωτηματικά προκαλεί η είδηση για τον θάνατο δύο εργα- ζομένων στο πυρηνικό εργο- στάσιο της Φουκοσίμα. Αν και η διαχειρίστρια εταιρεία υποστηρίζει πως έχασαν την ζωή τους από το τσουνάμι, δεν είναι λίγοι εκείνοι που το αμφισβητούν. Στο μεταξύ, άγνωστη παραμένει η τύχη 16.441 ανθρώπων μετά την τραγωδία της 11ης Μαρτίου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Tepco, ένας 21χρονος και ένας 24χρονος βρέθηκαν νεκροί στον αντιδραστήρα no.4. Οι σοροί εντοπίστηκαν την Τετάρτη, ωστόσο, όπως ανέφερε η εταιρεία, η ανακοίνωση καθυστέρησε μέχρι να εντοπιστούν και να ενημερωθούν οι οικογένειες των δύο αδικοχαμένων.

Οι σοροί είχαν εκτεθεί σε ραδιενέργεια και για τον λόγο αυτό έπρεπε να περάσουν από ειδική επεξεργασία «απολύμανσης», ενώ η Tepco αποδίδει τους θανάτους στο τσουνάμι. Ο 21χρονος και ο 24χρονος φαίνεται πως πήγαν να επιθεωρήσουν το κτίριο του κινητήρα του αντιδραστήρα και ο θάνατός τους προκλήθηκε από πολλαπλά τραύματα.

Την ίδια ώρα, τα συνεργεία προσπαθούν ακόμα να φράξουν την ρωγμή στον αντιδραστήρα no2 και να ελέγξουν τη διαρροή στον Ειρηνικό. Νέες μετρήσεις από την κρατική επιτροπή επιστημόνων έδειξαν ότι τα επίπεδα ραδιενεργού ιωδίου-131, που ανιχνεύθηκε στο θαλασσινό νερό σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από το πυρηνικό εργοστάσιο, είναι τουλάχιστον διπλάσια από τα ανώτατα επιτρεπτά όρια. Κι ενώ στην Φουκοσίμα η αγωνία χτυπάει «κόκκινο», οι ιαπωνικές Αρχές συνεχίζουν την επιχείρηση εντοπισμού αγνοουμένων κατά μήκος των βορειοανατολικών ακτών, καθώς 16.441 άνθρωποι δεν έχουν δώσει σημεία ζωής...

Σχόλια