Κάλεσμα σε δράση από τη Διεθνή Αμνηστία

XXX
Ζητάμε να τερματιστεί η θανατική ποινή. Ζητάμε η Νικαράγουα να θέσει τέλος στους βιασμούς των κοριτσιών. Υπερα- σπιζόμαστε την ελευθερία της έκφρασης. Υπερα- σπιζόμαστε τα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο και των παρά- τυπων μετανάστων. Ζητάμε να σταματήσουν οι εξαναγκαστικές εξώσεις των Ρομά στα Βαλκάνια.
Αν θέλεις να συμμετάσχεις ενεργά στο μεγαλύτερο κίνημα ακτιβιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων παγκοσμίως και να αναλάβεις δράση για τις εκστρατείες μας, έλα την Κυριακή, 3 Απριλίου, 13:00 - 15:00 στο ξενοδοχείο FRESH HOTEL (Σοφοκλέους 26 και Κλεισθένους, 105 52 Αθήνα, 1ος όροφος) για να μάθεις περισσότερα.
X



Σχόλια

  1. Γιατί φοβόμαστε τις λέξεις; Γιατί "παράτυποι μετανάστες"; Γιατί όχι "λαθρομετανάστες"; Η λέξη δεν έχει τίποτα το υποτιμητικό και είναι ακριβής.
    Με προβληματίζουν τα παραδείγματα που διάλεξε η Δ.Α. για να προβάλλει αυτά που υπερασπίζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζω ότι δεν υπάρχει λόγος να παίζουμε με τις λέξεις. Συμφωνώ ότι υπάρχουν πολλοί λαθρομετανάστες που πρέπει να γυρίσουν πίσω. Είναι πολλοί όμως και αυτοί των οποίων τα δικαιώματα καταπατούνται βαύνασα. Η προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι εκ των ουκ ανευ χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα πρέπει να δοθούν μαζικά άδειες παραμονής ή ιθαγένεια χωρίς την πλήρωση κάποιων κριτηρίων όμοιων με αυτά που έχουν θεσπίσει εδώ και πολύ καιρό άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν αμφισβητώ την ανάγκη προστασίας των δικαιωμάτων και των λαθρομεταναστών. Ενοχλούμαι όταν προσπαθούμε να τους εμφανίσουμε σαν κάτι άλλο από αυτό που είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν μου το έλεγες αυτό για οποιαδήποτε άλλη οργάνωση θα συμφωνούσα. Η Διεθνης Αμνηστία έχει περγαμηνές που αποδεικνύουν ότι η προσπάθεια που κάνει δεν σχετίζεται με τα μικροσυμφέροντα άλλων οργανώσεων που προσπαθούν να κάνουν απλά θόρυβο. Νομίζω άλλωστε ότι ο όρος "παράτυπος" αποδίδει το γεγονός ότι δεν είναι νόμιμοι. Αν ήθελε να τους παρουσιάσε ως κάτι που δεν είναι θα έλεγε απλά "μετανάστε" χωρίς κανέναν χαρακτηρισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου