Λιβύη, ιστορίες βασανιστηρίων και βιασμών από του ανθρώπους του Καντάφι (Βίντεο)

Η Al-Eman Obeidy είναι η γυναίκα που είχε το θάρρος να καταγγείλει πριν μερικές εβδομάδες την βία που υπέστη από τις πιστές στον Καντάφι δυνάμεις. Διηγήθηκε την συγκινητική της ιστορία στους δημοσιογράφους δείχνοντας τις πληγές ενός τρόμου που δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί "αν- θρώπινος". Όμως η μαρτυρία αυτής της γυναίκας δεν είναι η μοναδική. Όπως αυτή, έτσι και πολλοί άλλοι διηγούνται στους δημοσιογράφους που βρίσκονται στην Λιβύη τις βιαιότητες και τα βασανιστήρια που υφίστανται από τους άνδρες του Καντάφι.

Σύμφωνα με μία πρόσφατη αναφορά ενός γιατρού στην Ajdabiya, βρέθηκαν χάπια viagra στις τσέπες των στρατιωτικών του καθεστώτος. "Αυτό, υποστηρίζει ο γιατρός, είναι μια ισχυρή ένδειξη του πως οι δυνάμεις του Καντάφι χρησιμοποιούν συστηματικά τον βιασμό ως εργαλείο πολέμου".

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες μερικών Λίβυων από τους οποίους πήρε συνέντευξη η ρεπορτερ του Al-Jazeera, Sue Turton, πέρα των βιασμών, οι άνδρες του Καντάφι βασανίζουν βαύνασα τους Λίβυους αντικαθεστωτικούς που συλλαμβάνουν σε μία υπόγεια φυλακή στην γενέτειρα του Καντάφι, Σύρτη.
Mohammed, Yusuf, Ahmed είναι τα ονόματα μερικών από αυτούς που διηγήθηκαν στον κόσμο ολόκληρο αυτό που συμβαίνει στη Λιβύη. Ο Ibrahim Ali είναι ένας πατέρας που έχασε το παιδί του και είδε να καταστρέφεται το σπίτι του, και όμως είναι ένας πατέρας όπως τόσοι άλλοι στην Λιβύη που είδε να πεθαίνουν οι αγαπημένοι του μπροστά στα ίδια του μάτια.

"Ο λιβυκός λαός έχει ανάγκη από μία πιο αποφασιστική επέμβαση των ξένων δυνάμεων" - δήλωσε ο επικεφαλής των αντικαθεστωτικών στο ΝΑΤΟ - "διαφορετικά οι "άνθρωποι" του συνταγματάρχη θα συνεχίσουν τις σφαγές".


Πηγή: il mediterraneo.it

Σχόλια